Читај ми!

Кошаркаши без четвртфинала

Млада мушка кошаркашка репрезентација Србије није успела да се пласира у другу фазу такмичења на првенству Европе у Естонији пошто је у 4. колу А групе изгубила од селекције Немачке са 66:56 (20:17, 15:12, 16:17, 15:10). У петом колу Србија игра против Грузије, субота 12.30 часова.

Репрезентација Србије није успела да се пласира у другу фазу Европског првенства за играче до 20 година који се одржава у Талину (Естонија). Изабраницима селектора Владе Јовановића после пораза од Литваније и Грчке, била је неопходна победа против селекције Немачке како би нашли место међу 12 најбољих тимова на шампионату. Међутим, наша млади тим направио је сувише грешака, био контстатно у резултатском заостатку, а посебно одиграо неубедљиво у тренуцима кад је постојала нада да се направи преокрет и дође до неопходних бодова: Србија У20 - Немачка У20 56:66 (17:20, 12:15, 17:16, 10:15).

Осим стартног вођства од 2:0 млада репрезентација Србије у првих 20. минута све време је била у резултатском заостатку. Дисциплинована и агресивна селекција Немачке углавном је била у вођству од три до седам поена, највише захваљући бројним грешкама и изгубљеним лоптама нашег тима у коме су у првом полувремену расположени били само Немања Безбрадица и Лука Митровић.

Заиграли су нешто боље изабраници селектора Јовановића у трећем периоду. Смањен је број изгубљених лопти, разиграли су се Павле Рељић и Иван Маринковић, али селекција Немачке је и даље успевала да сачува предност. Поенима Безбрадице Србија је у 32. минуту пришла на 48:52, али наш тим у следећа три минута није поентирао и поново се суочио са озбиљним заостатком - 48:57. Био је то уствари последњи атак наших репрезентативаца, који ће се без обзира на исход сутрашњег дуела са селекцијом Грузије борити за опстанак у елитној „А" дивизији европске кошарке.

СРБИЈА У20: Рељић 5, Крстић, Маринковић 6, Ђорђевић, Аврамовић 2, Митровић 15, Миљеновић 7, Андрић 3, Бојић, Милошевић1, Безбрадица 17, Јанковић.

НЕМАЧКА У20: Блесиг 12, Брасе 6, Брембли 11, Марин 2, Хаукхол, Блек 2, Мерц 2, Толксдорд 8, Огбе 5, Брајант, Рихтер 6, Радосављевић 12.

У петом колу „А" групе Европског првенства у Естонији, репрезентација Србије се у суботу од (12:30) часова састаје са селекцијом Грузије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару