Читај ми!

Кошаркашице у четвртфиналу

Млада женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале првенства Европе у Турској пошто је данас у последњем трећем колу Е четвртфиналне групе савладала селекцију Грчке са 57:50 (11:13, 16:11, 16:14, 14:12). Изабранице селектора Раденка Варагића заузеле су друго место у групи иза Шпаније, а испред Словачке, Грчке, Холандије и Белорусије. Четвртфинале је на програму у петак.

Репрезентација Србије обезбедила је пласман у четвртфинале Европског првенства у Турској за играчице до 20 година. У дитректном дуелу за пробој међу осам најбољих тимова на шампионату, изабранице селектора Раденка Варагића после велике борбе савладале су селекцију Грчке и освојиле друго место у групи „Е": Србија У20 - Грчка У20 57:50 (11:13, 16:11, 16:14, 14:12).

Свесне значаја утакмице, обе екипе почеле су прилично нервозно, са доста грешака и промашаја. Нешто боље су снашле наше репрезентативке које су тројком Кристине Топузовић повеле у седмом минуту са 11:5. Селекција Грчке је убрзо узвратила серијом 8:0 и била у минималној предности све до финиша првог полувремена. У последња три минута друге четвртине млади тим Србије није дозволио противнику да понентира, а преко Иване Брајковић и Наташе Ковачевић успео је да преокрене резултат у своју корист - 27:24.

Много храбрије и одлучније кренуле су изабранице селектора Варагића у наставку меча. Најпре је Наташа Ковачевић погодила тројку, а Дијана Станчић нанизала седам узастопних поена, за капитално вођство у 27. минуту - 38:29. Селекција Грчке, која иначе игра сјајно у друом делу шампионата, успела је да ухвати прикључак и средином последње деонице смањи на 46:44.

Дуго се на семафору није мењао тај резултат, док Наташа Ковачевић није погодила нову тројку која је најавила тријумф Србије и пласман у четвртфинале. Водила се жестока битка у последњим минутима, али су наше репрезентативке имале много више жеље и енергије, успеле да не дозволе ривалу да поентита у финалних 120 секунди што им је помогло да дођу до великог успеха.

"После тријуфма Белорусије против Словачке, селекцији Грчке је победа на данашњем мечу била императив. Са друге стране ми би у случају пораза морали да стрепимо и чекамо исход дуела између Шпаније и Холандије. Утакмица је била невероватно тешка и захтевна, али девојке су показале карактер, огромну жељу за победом, што нас је довело међу осам најбољих екипа на шампионату. Сви смо веома срећни, јер ово је заиста велики успех. Противник у четвртфиналу биће нам Италија или домаћин Турска. Сутра је на турниру слободан дан и покушаћемо да се што боље припремимо, јер немамо намеру да се задовољимо постигнутим до сада", истакао је Раденко Варагић, селектор У20 репрезентације Србије.

СРБИЈА: Ковачевић 16, Маринковић, Станаћев 10, Станковић, Марковић, Топузовић 11, Станчић 12, Тошковић, Мршић, Рајић, Брајковић 8, Ђорђевић.

ГРЧКА: Стамолампру 13, Карамбуца, Политпоулу 1, Калампакоу, Тарла 2, Христинаки 12, Слоука 2, Павлопоулу, Патераки, Чатцигиакоуми 2, Фуораки 6, Спаноу 12.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару