Читај ми!

Војводина тужи Јадранску лигу

Директор кошаркашког клуба Војводина Александар Грмуша рекао је за агенцију Бета да ће тај клуб покренути судски поступак против Јадранске лиге због одлуке да уместо њих на специјалан позив у регионалном такмичењу учествује крагујевачки Раднички.

Челници Јадранске лиге су јуче саопштили да су још 20. јуна на седници у Љубљани донели једногласну одлуку да Војводина и Широки имају рок до 5. јула да измире финансијске обавезе за учешће у такмичењу, који Војвођани нису испунили.

"Ми ћемо овај преседан у преко 10 година дугој историји овог такмичења представити на суду преко УЛЕБ-а, пошто једино ту можемо да дођемо до решења", рекао је Грмуша агенцији Бета.

Он је понови да Јадранска лига има дупле аршине, као и да и поред Широког, финансијске обавезе на време није испунио Задар, али да су челни људи такмичења у том случају поступили другачије.

"Председник Јадранске лиге Радован Лорбек пре данашњег састанка рекао је да нема других клубова који нису испунили услове, али смо после сазнали да и Задар, као и Широки имају посебене договре са Јадранском лигом око плаћања за учешће у такмичењу. Нама то није допуштено, иако смо са менаџером такмичења Романом Лисцем имали усмени договор да ћемо након седнице у Загребу разрешити све проблеме", казао је председник Новосађана.

Јадранска лига је због неиспуњених обавеза Војводине, уручила специјалну позивницу Радничком из Крагујевца, који је до данас у подне имао рок да уплати 150.000 евра за учешће у такмичењу.

Војводина је претходну сезону у Суперлиги Србије завршила на четвртом месту, које им је обезбедило такмичење у Јадранској лиги, док је Раднички био пети, па тако није изборио пласман у регионално такмичење.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару