Читај ми!

Ди-Роуз у Београду!

Дерик Роуз, један од најбољих кошаркаша данашњице, посетио је данас Београд. Плеј Булса одговарао је на новинарска питања, а нагласио је да велико поштовање има према Новаку Ђоковићу.

Један од најбољих плејмејкера у НБА лиги, члан Чикага Булса Дерек Роуз рекао је данас у Београду да изузетно цени српску кошарку и навео да га мотивишу успешне колеге спортисти као што је Новак Ђоковић.

"Прва асоцијација на српску кошарку ми је Владимир Радмановић који ми је саиграч у Чикагу. Наравно, знам и Предрага Стојаковића и Влада Дивца", рекао је Роуз новинарима у тржном центру Ушће.

Амерички кошаркаш додао је и да није чуо за Немању Недовића, кога је на овогодишњем драфту изабрао Голден Стејт, а чији надимак је српски Дерек Роуз.

"Заиста нисам чуо за тог момка до сада, али запамтићу његово име", поручио је Роуз.

Упитан да ли га је Радмановић научио неке српске речи или му причао о Београду, Роуз је рекао:

"Не, заиста не знам ништа од српског, тако да би могло да се каже да је Радмановић лош учитељ. О Београду ми је рекао да је супер место, али због обавеза не верујем да ћу имати времена за боље упознавање".

Роуз је рекао и да прати тенис, спорт којим се и сам некада бавио.

"Јуче пре уласка у авион за Београд гледао сам финални меч на Вимблдону између Ђоковића и Мареја. Волим тенис, као мали сам га играо, али нисам био довољно добар па сам прешао на кошарку. Ђоковић одлично ради, велики је тенисер и стално иде напред, а то је нешто што и мене мотивише", објаснио је Роуз.

Он је навео и да се сећа репрезентације Србије са Светског првенства у Турској пре три године, када су САД освојиле златну медаљу, а Србија завршила као четврта.

Навео је и да је гледао део јучерашњег финалног меча јуниорског првенства света између Србија и САД.

"Одгледао сам један део утакмице, нисам успео да испратим завршницу. Занимљиво је како се 'наместило' да САД игра са Србијом баш на дан када долазим у Београд", навео је играч Чикага.
Он је целу прошлу сезону пропустио због повреде левог колена.

"Опоравак је био велики изазов за мене, пре свега на психичком плану. Било је тешко и зато што практично поново учите да ходате и трчите. Упркос мом изостанку, Чикаго је био добар прошле сезоне, показао је да може да побеђује и без мене", истакао је Роуз.

Плејмејкер Булса додао је да још не размишља о евентуалном игрању у Европи.

"Мој садашњи циљ је да освојим шампионску титулу. Можда, ако их у будућности освојим пет или шест, дођем у Европу. Заиста сам одушевљен што овде имам толико навијача. Велика ми је част што сам на европској турнеји и што сам у Београду", закључио је Роуз.

Он је 2010. године са селекцијом САД освојио титулу светског шампиона, а следеће сезоне био је проглашен за најкориснијег играча лигашког дела сезоне у НБА. У досадашњој каријери Роуз има просечан учинак од 21 поена и 6,8 асистенција по утакмици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару