Читај ми!

Мијатовић задовољан момцима

Селектор јуниорске кошаркашке репрезентације Србије Дејан Мијатовић рекао је после пораза у финалу првенства света да су његови изабраници све покушали да освоје титулу и да заслужују честитке за оно што су приказали на планетарној смотри у Прагу. Јуниори Србије освојили су сребрну медаљу пошто су у финалу изгубили од фаворизоване селекције САД са 82:68.

"Договорили смо се пре меча да оставимо срце на терену, да играмо најбоље што знамо и умемо, учинимо све како би после финала могли да се погледамо у огледало и никад се не запитамо да ли смо могли, више, боље. Гинули су за победу од самог почетка, пружали жесток отпор Американцима више од 30 минута. Све смо покушали, али ипак нисмо успели", изјавио је Мијатовић после утакмице.

Он је додао да су играчи исправили готово све грешке из првог сусрета са Американцима, смањили број изгубљених лопти, много боље решавали пресинг и контролисали скок.

"У другом полувремену недостајало је само да изједначимо резултат или пређемо у вођство, да их доведемо у ситуацију у којој нису били, да видимо како би се понашали. Међутим, увек смо у тим тренуцима олако губили лопте, промашивали зицере или примали лаке поене, најчешће тројке. У самом финишу било је неколико чудних судијских одлука, Американци су преузели контролу у скоку и утакмица је брзо била одлучена", констатовао је Мијатовић, истичући да "у сваком случају ови сјајни момци, на које сви морамо да будемо поносни, заслужују све честитке".

"Они ће још много пута обрадовати навијаче у Србији, потребно је само да им обезбедимо амбијент и услове у којима ће се развијати и још више напредовати", поручио је Мијатовић.

Бронзану медаљу на светском првенству у Прагу освојили су јуниори Литваније, који су у утакмици за треће место победили Аустралију са 106:100 после продужетка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару