Читај ми!

Турска је јака али желимо медаљу

После пораза од Шпаније у полуфиналу, морал код српских кошаркашица није опао. Напротив, желе бронзану медаљу по сваку цену. Наше девојке иззетно цене Туркиње али верују у себе и сматрају да су способне да победе и оките се бронзаном медаљом. Пренос утакмице можете пратити на Првом програму од 16.55.

Женска кошаркашка репрезентација Србије данас игра меч за бронзану медаљу на ЕП у Франсуској. Противник нашим дамам биће селекција Турске. Меч пошиње у 17 сати а пренос је на РТС 1. 

Српска кошаркашица Тамара Радочај рекла је да њена репрезентација има велике шансе да победи Турску у утакмици за треће место и тако освоји бронзану медаљу на Европском првенству у Француској.

"Покушаћемо да се одморимо и што боље припремимо са дуел са Турском. Реално, имамо велике шансе, то ипак није екипа Француске или Шпаније, које у овом тренутку играју невероватно. Борићемо се као и до сад и пробаћемо да победимо и дођемо до медаље", рекла је Тамара Радочај.

Радочај је истакла да је репрезентација Србије самим пласманом у полуфинале Европског првенства остварила невероватан успех.

"Ми бисмо биле срећне да нам је неко пре првенства понудио место међу прве четири екипе и пласман на Светско првенство. Оствариле смо невероватан успех", казала је Радочај.

Она је навела да је Турска селекција веома јака на позицији центра, где има две доминантне играчице.

"Нисмо се много састајали са Турском, али познајем неколико њихови играчица, доста су јаке на центарским позицијама, имају две доминантне петице, једну Американку... Играју чврсто и снажно, али покушаћемо да уђемо растерећено у утакмицу јер немамо шта да изгубимо. Даћемо све од себе, само је важно да будемо концентрисане", рекла је Тамара Радочај.

Ана Дабовић, која је прошле сезоне играла у Анкари, рекла је да Турска има веће шансе, али да њена екипа жели да победом и медаљом заврши првенство.

"Искусне су, играју заједно доста дуго. Оне имају веће шансе, али ко се тог дана буде више борио тај ће победити. До сада смо већ оствариле феноменалан успех, али би бронзана медаља била... Желимо да на прави начин завршимо ово првенство - победом", рекла је Ана Дабовић.

Она је турску лигу оценила као најјачу у Европи.

"Мислим да је турска лига најјача у Европи, имају две веома јаке екипе, Галатасарај и Фенербахче и кошаркашице из тих тимова чине ову њихову репрезентацију", рекла је Дабовићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару