Читај ми!

Србија против Турске за бронзу

Србија - Шпанија 69:88 (7:19, 21:29, 14:21, 27:19) Кошаркашице Србије играће у недељу за бронзану медаљу на Европском првенству, пошто су данас у полуфиналу изгубиле од Шпаније са 88:69. Одлична игра у другом полувремену није могла да надомести велики минус из првог дела меча. У борби за бронзу наше кошаркашице играће против Туркиња, недеља 17.00 часова. Директан пренос РТС.

22.10 - Женска кошаркашка репрезентација Србије играће за бронзану медаљу на првенству Европе против селекције Турске, која је у полуфиналу изгубила од домаћина Француске са 57:49 (22:11, 9:12, 18:17, 8:9). Меч за бронзу између Србије и Турске на програму је у недељу од 17 сати, а истог дана од 20 сати за титулу се боре Шпанија и Француска.

18.46 - Крај меча. У последњој четвртини наше кошаркашице успеле серијом тројки да ублаже пораз. Коначан резултат 88:69. НАшој селекцији предстоји борба за бронзану медаљу. Меч се игра у недељу.

18.27 - Нешто боља игра наше екипе у другом полувреме. Међутим противнице су почеле да погађају и са дистанце, што им је омогућило да лако одржавају предност, али и да је повећају. После треће четвртине Шпанија - Србија 69:42.

17.48 - Наше кошаркашице никако да дођу до игре. Шпањолке све лакше долазе до отворених позиција за шут. Противнице доминантне у скоку под оба коша. Предност Шпаније константно расте. На полувремну Шпанија води са великих двадесет поена предности 48:28.

17.19 - Лоша прва четвртина. Поред велике борбености, трема стегла руке нашим кошаркашицама. Агресивном игром у одбрани наше играчице покушале да неутралишу лош шут. Ипак, противнице успевају да после првог периода игре стигну до 12 поена предности 19:7.

17.09 - Шпањолке су направиле почетну серију од 10:0.

17.06 - Лош почетак наших кошаркашица. Немају решења за одбрану противник. Селектор Маљковићева била је принуђена да после 4 и по минута игре без  постигнутог коша затражи тајм-аут и покуша да повеже наше редове.

17.00 - Почела је утакмица полуфинала Европског првенства између Србије и Шпаније.

16.58 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча. У току су последње консултације тренера са играчицама.

Женска кошаркашка репрезентација Србије није успела да се пласира у финале првенства Европе у Француској посто је у полуфиналу изгубила од селекције Шпаније са 88:69 (19:7, 29:21, 21:14, 19:27). Српске кошаркашице ће у недељу од 17. сати играти за бронзану медаљу са пораженим тимом из другог полуфинала у којем вечерас од 20 сати играју домаћин Француска и Турска. Пласманом у полуфинале Србија је обезбедила учешће на првенству света, следеће године у Турској.

Изабранице селектора Марине Маљковић су биле без шанси да остваре подвиг и домогну се борбе за титулу на континенталном шампионату. Намериле су се на знатно бољег и квалитетнијег противника, који је доминирао од почетка до краја утакмице играјући брзо, разноврсно и ефикасно.

Српска репрезентација меч је почела веома лоше, није постигла поен пуних пет минута, па су Шпанкиње лако повеле са 10:0. У наставку борбе незаустављиве су биле Литл, ћаргај и Торенс, које су без проблема пуниле противнички кош, док је инфериорним Српкињама мало шта полазило за руком.

Селекција Шпаније на одмор је отишла са плус 20 (48:28), да би касније наставила у истом ритму не допуштајући српском тиму да угрози сигурно вођство. Покушавала је Маљковићева да изменама промени однос снага на терену, међутим, ривал је био прејак, тако да су српске кошаркашице биле далеко од прилике за евентуални преокрет.

Убедљивом победом и приказаном игром Шпанија је потврдила да је најозбиљнији кандидат за тријумф на шампионату у Француској.

Најзаслужније за победу Шпаније биле су Литл са 22, Оувина са 19 и ћаргај са 13 поена, док су у српском тиму боље од осталих биле Бутулија и Рад са по 15 поена.

Шпанија: Николис 5, Лима 2, Домингез 5, Торенс 11, Оувина 19, Палау 2, Агилар 3, ћаргај 13, Хил 2, Валдеморо 2, Литл 22, Касас 2.

Србија: Радочај 7, Вулић 2, чађо 10, Крњић 2, Јовановић, Миловановић 7, Бутулија 15, Матић 3, Ајановић 4, М. Дабовић, А. Дабовић 4, Рад 15.

Маљковић: Испуњена је амбиција да се боримо до краја

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да су њене играчице испуниле амбицију да се боре до краја, али да нису могле да победе "врхунски тим" Шпаније у полуфиналу Европског првенства у Француској.

"Шпанија врхунски тим са одличним појединцима који су се сви данас уписали. Рекла сам пред утакмицу да смо потрошени много након сјајне утакмице против Италије (у четвртфиналу). Имале смо жељу да се, на овај велики празник за наш народ, боримо до краја, што смо урадили и победили у другом полувремену. А да урадимо нешто више, једноставно се није могло", рекла је Маљковићева.

Србију у недељу чека борба за бронзану медаљу, а противник ће јој бити поражени из меча Француска-Турска.

"Мој колега из Шпаније (Лукас Мондело) рекао је да су његов тим, Француска и Турска убедљиво изнад свих осталих. Рекао је то предамном и то је у реду, јер су та три тима велесиле у женској кошарци у Европи", рекла је селекторка.

"Можда је више очекивати да ће то бити Турска, али ко год да буде, биће много тешко, изузетно тешко, али одлика великог спортисте је да устане након пада. Ми ћемо устати и одиграћемо часно и до краја, ићи на победу и медаљу", рекла је Маљковићева.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару