Читај ми!

Кошарка уживо: Србија у полуфиналу!

Србија - Италија Женска кошаркашка репрезентација Србије остварила је пласман у полуфинале Европског првенства, надигране су Италијанке резултатом 85:79 (23:26, 15:16, 26:23, 21:14). Победом је обезбеђен пласман на Светско првенство. Кошаркашице Србије у борби за финале играју 28. јуна од 17 сати са Шпанијом.

22.50 - Женска кошаркшка репрезентација Србије играће у полуфиналу Европског првенства против селекције Шпаније. Шпањолке су вечерас, у четвртфиналу, савладале Чешку са 75:58.

18.53 - Полуфинале. Србија је у полуфиналу савладане су Италијанке 85:79. Поред борбе за медаљу наше су избориле пласман на Светско првенство.

 

18.51 - Шест секунди до полуфинала Србија води четири разлике. 

18.49 - Одлична одбра и реализована оба слободна бацања - Србија води,  45 секунди до краја.

18.46 - Још 1 минут и 11 секунди до краја резултат је изједначен. Наше кошаркашице успеле у финишу да анулирају предност италијанки од пет разлике. 

18.21 - Готова је и трећа деоница. Италија је наставила са, на тренутке, невероватном шутерском серијом, али је Србија, превасходно због одличне игре у дефанзиви, успела да смањи предност противника (64:65). Последња четвртина ће, управо због чињеница да је резултат потпуно отворен, бити сигурно јако узбудљива. 

17.45 - Полувреме. Италијанке одржале минималну предност и на полувремену воде са 42:38. 

17.20 - Завршена је прва четвртина. Италијанке воде са три поена предности 26:23. 

17.02 - Почела је утакмица четвртфинала ЕП између Србије и Италије.

16.57 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча. 

Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале првенства Европе у Француској пошто је данас у четвртфиналу савладала селекцију Италије са 85:79 (23:26, 15:16, 26:23, 21:14).

Наше кошаркашице оствариле су историјски успех. Први пут после више од 20 година остварен је пласман у полуфинале континенталног шампионата и уједно је наш тим обезбедио учешће на првенству света.

Нејзаслужније за тријумф изабраница Марине Маљковић биле су Јелена Миловановић са 21, Милица Дабовић са 17 и Јована Рад са 15 поена, док су се код Италијанки истакле Ђорђија Сотана са 22, Рафаела Маскијадри са 11 и Катрин Рас са 10 поена.

Кошаркашице Србије у борби за финале играју 28. јуна од 17 сати са Шпанијом.

У преосталим четвртфиналним утакмицама првенства Европе сутра играју Турска - Белорусија и Француска - Шведска.

Маљковић: Историјски успех,у Србији се игра добра кошарка

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је после победе над Итаљом да је остварен историјски успех и да су њене изабранице показале да се у Србији игра добра женска кошарка.

"Неописиво смо срећне, јер смо оствариле историјску победу и показале да се у Србији игра добра женска кошарка. Међутим, нећемо се задовољити постигнутим. Сада следи припрема за нове дуеле", изјавила је Маљковићева након бриљантне победе и одличне игре у завршници драматичног сусрета са Италијанкама.

Сад бих вриштала од среће

Кошаркашка репрезентативка Србије Јелена Миловановић рекла је да би вриштала од среће због пласмана у полуфинале Европског првенства у Француској, као и да је себи запретила да не сме да промаши слободна бацања којом је њен тим повео против Италије у финишу меча.

"Ми плачемо овде од среће. Верујте ми... не могу да опишем како се осећам. Сад бих вриштала од среће! Знала сам да имамо у својим главама и срцима да можемо да победимо. жао ми је само што смо чекале последњих пет минута да покажемо ко смо и шта смо и како смо дошли довде", рекла је Миловановићева.

Миловановићева је довела Србију у вођство са пенала 45 секунди пре краја меча.
"Гледала сам у семафор и псовала себи у глави. Рекла сам себи 'Јелена, будеш ли ово промашила...Да сам промашила било би свашта, али била сам мирне руке, као и када сам освајала трофеје са клубовима. Али, ово је другачије, играла сам за Србију, за породицу, за све оне девојчице које ће сада кренути у школе кошарке", рекла је Јелена Миловановић.

Србија ће у полуфиналу играти са победником меча шпанија-чешка, који почиње у 20.00, али име противника мање занима кошаркашице.
"Хвала свима на подршци. Ми ћемо ићи да играмо своју игру, па шта буде, буде", рекла је Јелена Миловановић.

Јована Рад је казала да играчице нису још свесне шта су урадиле. "шта ја сад да кажем после овакве утакмице? Мислим да смо превазишли сва очекивања. У овом тренутку нико не може да нас победи, толико смо еуфорични. Знате шта, ми нисмо ни свесне шта смо урадиле", рекла је Радова. "Остаћемо да гледамо другу утакмицу да видимо ко нам је следећи противник. Постоје фаворити, али лопта је округла, можда направимо чудо, можда освојимо медаљу, све је сад могуће! Остаће нам та позитивна енергија, борићемо се и даћемо свој максимум, па шта буде - буде", рекла је Јована Рад.

Невена Јовановић казала је да је екипа у шоку од среће.
"Нисмо свесни шта смо направили. Девојке су пресретне, славимо још. шок...још смо у шоку. Нисмо играле како знамо у почетку, али када је било најбитније играле смо једна за другу. Ко год да нам буде противник у полуфиналу, даћемо све од себе, без обзира на све. Играћемо своју игру, да покажемо ко смо, па дај Боже још једну победу да узмемо", рекла је Јовановићева.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару