Читај ми!

Српске кошаркашице у другој фази ЕП

Женска кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у наредну фазу првенства Европе, пошто је данас у последњем колу Ц групе победила селекцију Летоније са 62:56 (20:14, 11:10, 12:12, 19:20). Следећи противник нашим девојкама је селекција Белорусије.

Кошаркашице Србије пласирале су се у другу фазу на Европском првенству у Француској, пошто су савладале селекцију Летоније резултатом 62:56. Најефикаснија у нашем тиму била је Јелена Миловановић са 15 поена.

Изабранице Марине Маљковић су заборавиле на убедљив пораз од Француске (76:32) и у директном обрачуну са Летонкама придружиле се Француској и Великој Британији у новоформираној групи Ф.

Противнице су много боље ушле у друго полувреме, офанзивним скоком истопиле су предност Српкиња (31:30, 22. минут) и вратиле се у меч.

Српске кошаркашице нису успеле раније да преломе мећ, иако су у неколико наврата имале резултатску предност (43:36, 55:50), па је велика борба вођена до самог краја.

Летонке су имале напад за изједначење, али су биле нервозне и непрецизне, што је тим Марине Маљковић искористио и у пенал завршници дошао до заслуженог тријумфа.

Српске кошаркашице забележиле су прву победу на такмичењима Старог континента од 29. септемба 2007. године.

Оне ће у наставку шампионата играти против Белорусије, Литваније и бољег из већерашњег мећа Хрватска - Чешка (18.30).

Најефикаснија у победнићком тиму била је Јелена Миловановић са 15 поена, 10 је постигла Јована Рад, а поен мање Дајана Бутулија.

Код Летонки, истакле су се Кристин Карклина са 17 поена, а двоцифрен учинак имале су Анета Стеинберг (11) и Елина Бабкина (10).

Следећи ривал нашим девојкама биче селекција Белорусију у новоформираној групи Ф а тај меч играће се 19.јуна. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару