Немоћни смо пред Вујошевићем и Човићем

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је да Савез нема ингеренције и да не може да предузима никакве казнене мере против тренера Партизана Душка Вујошевића и председника Црвене звезде Небојше човића због њихових непримерених изјава. Ђилас је рекао да он може само да апелује, али да се нико не обазире на то.

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је да Савез нема ингеренције и да не може да предузима никакве казнене мере против тренера Партизана Душка Вујошевића и председника Црвене звезде Небојше човића због њихових непримерених изјава.

"КСС нема ингеренције над домаћим такмичењима, не може да предузима никакве казнене или било које друге мере. Ја, као председник Савеза, могу само да апелујем на све оне који су у спорту да се суздрже од изјава које дају, јер те изјаве наносе штету целокупном српском спорту, посебно кошарци", рекао је Ђилас.

Тренер Партизана Душко Вујошевић и председник Црвене звезде Небојша Човић су током целе сезоне у отвореном сукобу, који је посебно ескалирао када је почела финална серија плеј-офа. На конференцијама за новинаре они су међусобно износили тешке оптужбе и тако унизили и девалвирали оно што је требало да буде круна сезоне.

Ђилас је казао да не постоји начин на који може да се мери чија је изјава гора и оценио да те изјаве "руше" српску кошарку.

"Не постоји начин на који можете да мерите чија је изјава лошија и гора. На жалост, живимо у временима у којима моји апели не наилазе на разумевање и где се све наставља по старом.

Термини који се користе у међусобним оптужбама су нешто што руши српску кошарку", рекао је Ђилас.

Он је додао да је време да кошаркаши воде главну реч и да Човић и Вујошевић не представљају српску кошарку.

"Момци на терену, квалитет утакмица у Суперлиги, број гледалаца који су били у Ваљеву, Нишу, Ужицу показује да кошарку народ воли. Нису српска кошарка ни Вујошевић ни Човић, српска кошарка су Лучић, Богдановић, Катић... Право је време да они имају главну реч, не само на терену већ у српској кошарци, попут Бодироге, Томашевића, Тарлаћа, које сам довео у Савез, јер је то једина гаранција будућности развоја нашег најтрофејнијег спорта", рекао је председник КСС.

Ђилас је навео и да је честитао Партизану на освојеној титулу и Звезди на пласаману у Евролигу, односно да је посебно честитао играчима, не помињући руководства клубова и тренере, јер је на тај начин желео да направи разлику између момака који раде свој посао и оних који дају изјаве.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару