Читај ми!

НБА финале: Прорадила велика тројка Мајамија!

У четвртој утакмици финалне серије НБА лиге, Мајами је славио у Сан Антонију са 109:93, вратио предност домаћег терена и изједначио у серији на 2:2. Иако је Џејмс имао поен више, најбољи играч утакмице и "меч винер" био је Двејн Вејд са 32 поена. Добар је био и Криц Бош са 20 поена и 13 скокова.

Екипа Мајами Хита победила је Сан Антонио резултатом 109:93, у четвртој утакмици финалне серије НБА шампионата и поравнала резултат у серији на 2:2. Најзаслужнији за победу и повратак предности домаћег терена био је Двејн Вејд који је меч завршио са 32 поена.

Спарси су сјајно почели меч, тројке су погодили Дени Грин, Кавај Ленард и Гери Нил. Добро је фунционисала транзиција и "пик ен рол игра".

Међутим, крајем прве и почетком друге четвртине Мајами је поечео да игра јаку одбрану, скупљали су у рекету што је дало могућност за бржу игру и поене из контре. Ту су се највише истакли вечерас сјајни Двејн Вејд и прилично расположени Леброн Џејмс. Хит је чак имао и десет поена преднсоти.

Да "Врелина" не оде на одмор са великом предношћу, побринуо се Тони Паркер који је погодио доста тешких шутева, али и разиграо остатак екипе. Борис Дијао је везао 5 поена, Данкан погодио два пута из рекета и на одмор се отишло без предности за једну од екипа -49:49.

У другом полувремену Мајами је додао гас, предвођен феноменалним Двејном Вејдом који је погађао из свих позицији и увек кад је Мајамију то било потрбна након приближавања Спарса. "Флеш" је меч завршио са 32 поена. Подршку је имао у  Џејмсу који је постигао поен више (33) и пробуженом Крису Бошу који је имао 20 поена и 13 скокова.

У екипи "мамуза" Тони Паркер после доброг првог полувремена није убацио ни један поен у наставку и у томе се може тражити разлог пораза Сан Антонија. Тим Данкан постигао је 20 поена али је имао свега 5 скокова, Гери Нил је убацио 13, Ленард 12, Дени Грин овога пута само 10 поена, док је потпуно подбацио Ману Ђинобили са свега 5 поена.

 

Наредна утакмица финалне серије игра се у ноћи између недеље и понедељка у 02.00 по нашем времену.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару