Борба се наставља

Тренер вечитих ривала, разумљиво, у различитим расположењима након треће утакмице финалне серије. И Дејан Радоњић и Душко Вујошевић се слажу у једном - највеће битке тек предстоје.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је Партизан и даље у великој предности и поред тога што је његова екипа вечерас смањила на 2:1 у победама у финалној серији Суперлиге Србије.

"Партизан је и даље у великој предности, и даље имају утакмицу за титулу, а наша жеља је да продужимо серију", рекао је Радоњић.

"Градили смо игру свих 40 минута. Почетак у одбрани није био добар, али смо успоставили контролу у току друге четвртине и нисмо дозволили Партизану да стекне већу предност. Имали смо прилике и раније да уђемо у неизвесну завршницу, али смо добром концентрацијом и одговорном игром победили", казао је тренер црвено-белих.

На питање да ли је Звезда победила због већег броја играча у ротацији, Радоњић је рекао да су кошаркаши брзо улазили у проблем са личним грешкама и да је био приморан да то ради.

"Сви моји играчи су дали све од себе у овој утакмици. Деловали смо као тим. И у другом мечу смо сами изгубили, и у тој утакмици смо могли да изађемо са позитивним исходом, али се надам да ће бити још два дуела", казао је Радоњић. Упитан да ли његова екипа игра боље под притиском гостујућих навијача, тренер Звезде је рекао да је и раније било таквих ситуација и да се нада да ће навијачи црвено-белих на наредној утакмици његовој екипи бити огромна предност, а не слабост.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да су његови кошаркаши имали страх од превелике одговорности и жеље и да су због тога изгубили од Црвене звезде у трећој утакмици финалне серије Суперлиге Србије.

"Продужена је серија... Имали смо известан страх од превелике одговорност и жеље. Дошло је до неке врсте инхибиције, што се најбоље види када су у питању слободна бацања и број изгубљених лопти", рекао је Вујошевић.

"Звезда је добила зато што је играла боље. Није ми ово први пораз када треба да се оконча серија са 3:0. Сада су реалне шансе Црвене звезде и то ће код њих повећати оптерећење. Надам се да ћемо победити на једној од преостале две утакмице и да ћемо доћи до шампионске титуле", казао је Вујошевић.

На питање у чему је био проблем када је Партизан изгубио велику предност током утакмице, Вујошевић је рекао да су Звездини кошаркаши боље шутирали и дали неке поене из тешких ситуација.

"Требало је тада да преломимо утакмицу. Ушли смо у егал и тада је свака лопта тешка. Боље су шутирали и дали неке кошеве из тешких ситуација. жеља и прилика да се освоји титула пред домаћим навијачима нас је стегла, сами себе смо победили, нисмо паметно одиграли у том делу", рекао је Вујошевић.

Следећа утакмица играће се у среду од 19.00 у хали Пионир, а домаћин ће бити Звезда. шампион Србије постаће екипа која прва дође до три победе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару