Читај ми!

Звезда и даље у игри!

Партизан - Црвена звезда 74:81. Црвена звезда у финишу меча чвршћа и сигурнија, што јој је донело победу и останак у трци за титулом. Наредни дуел у среду.

22.10 - Тренер Партизана и Црвене звезде, разумљиво, у различитим расположењима након треће утакмице финалне серије. И Дејан Радоњић и Душко Вујошевић се, ипак, слажу у једном - највеће битке тек предстоје.

20.46 - Почела последња деоница игре. 

19.58 - Полувреме. Веома "тврд", и неизвестан меч, резултат је 39:39. 

19.25 - Kрај прве деонице, Партизан води 24:20. 

19.00 - Почео је трећи меч финалне серије Суперлиге, Партизан - Црвена звезда. 

Кошаркаши Црвене звезде савладали су као гости екипу Партизана са 81:74 (20:24, 19:15, 21:22, 21:13) и тако смањили резултат на 2:1 у победама у финалној серији Суперлиге.

У утакмици са много фаулова, у којој судије нису дозвољавале много контакта, играчи су грешили, а Звездиним кошаркашима је у неколико наврата испадала лопта из руку, пошто је у хали било изузетно вруће, тако да је било много влаге.

Звезда је губила током три четвртине, али је у трећој деоници направила преокрет и у узбудљивој завршници сачувала предност. 

Милосављевић је постигао први кош на утакмици, а Звезда је одговорила кошем Симоновића и тројком Бојана Суботића за вођство од 5:2.

Након тога Владимир Лучић и Жофри Ловерњ вратили су предност Партизану, који је углавном држао предност до последне четвртине.

Дејан Мусли, Милосављевић и Ловерњ чували су предност свог тима током првог полувремена, али Звезда није дозвољавала црно-белима да стекну осетнију предност.

Предност Партизана кретала се у првом полувремену од пет поена разлике, први пут 20:15, до два, а Звезда је у другој четвртини тројком Игора Ракочевића изједначила на 34:34, а тај резултат потрајао је више од два минута. Обе екипе у том периоду пропустиле су неколико напада.

"Суша" је прекинута када је Бранку Лазићу досуђена неспортска лична грешка на Лучићу, који је погодио само једно бацање, али је у следећем нападу, поново са пенала, дао још два поена за ново вођство. Звезду је у изједначење вратио Симоновић кошем и додатним бацањем, а обе екипе искористиле су по један напад и на полувреме отишле са 39:39.

Звезда је почетком другог полувремена први пут повела после првог минута. После коша Милосављевића, Борис Савовић постигао је торјку за предност црвено-белих 41:42.

После кратке резултатске "клацкалице", Партизан је постигао серију поена са слободних бацања, међу којима су била и она за техничку грешку тренеру црвено-белих Дејану Радоњићу, а онда је Лучић тројком донео свом тиму двоцифрену предност, 58:48.

Смиреном игром Звезда је успела да се врати у меч, искористивши непрецизност Партизана са пенала, направила серију 12:3 и у последњих десет минута ушла са поеном заостатка, 60:61.

Већ у првом нападу четврте четвртине, Скот је погодио кош за ново вођство Звезде, 62:61. Одмах потом досуђена је техничка грешка тренеру Партизана Душку Вујошевићу после фаула на Нелсону, али је он промашио оба бацања, а Радивојевић једно. Црвено-бели нису искористили ни напад после тога, тако да су из акције за максималних седам поена постигли само један.

То је, међутим, исправио Катић са четири везана поена за максималну предност Звезде од шест поена, 67:61. После размењених тројки Лучића и Ракочевића, црно-бели су направили мини-серију 7:0 и повели са 71:70.

На то је Ракочевић узвратио новом тројком, а после једног погођеног пенала, Нелсон и Скот дали су по кош за нову предност црвено-белих од 77:72. Ловерњ је онда дао кош и смањио вођство гостију, да би онда оба тима ушла у серију грешака.

Једну од њих направио је Скот нерезонским шутом за три поена, али се зато у следећој одбрани искупио, прекунувши напад Партизана тако што је украо лопту Лучићу. Нелсон је из тог напада дао кош за недостижно вођство Звезде од 79:74, 20 секунди пре краја.

Партизан је покушао да смањи, али је Бертанс промашио тројку и Звезда је у преосталом времену сачувала предност.

Најефикаснији у Звезди био је Игор Ракочевић са 18 поена, Борис Савовић и Рашко Катић постигли су по 12, а Демаркус Нелсон десет. Партизан је предводио Владимир Лучић са 26 поена.

Следећа утакмица играће се у среду од 19.00 у хали Пионир, а домаћин ће бити Звезда. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару