Бертранс: То је био само један шут...

Шутирам хиљаде оваквих шутева сваки дан, каже Давис Бертранс, који је погодио одлучујућу тројку против Звезде, и додаје да је читав тим заслужан за тријумф. Фантастична атмосфера, каже Боградновић. Дужа клупа пресудила, сматра Симоновић. Поклонили смо победу, рекао је Савовић.

Стрелац кључне тројке која је Партизану донела другу победу над Црвеном звездом у финалу плеј-офа, Давис ертранс, каже да је тимска игра пресудила победника.

"Нисам јунак, сви заједно смо један велики јунак. Заједно смо се вратили у меч, то је кључ победе", рекао је Бертанс новинарима после меча.

Партизан је губио током већег дела утакмице, а поново је повео 19 секунди пре краја тројком Бертанса, а онда је успео да до краја сачува вођство, да победи са 71:69 и да поведе са 2:0 у серији. 

"Што се тиче тог шута, био сам отворен, Лео (Вестерман) ме је нашао и само сам шутнуо. Шутирам хиљаде оваквих шутева сваки дан, тако да је ово за мене био само један шут... У првом полувремену нисам имао поене јер нисам долазио до шансе, али сам се трудио да изнудим фауле мог чувара. Док смо губили са 13 разлике, само смо размишљали да заиграмо јаче одбрану и вратимо се у меч", рекао је Бертанс.

Богдан Богдановић похвалио је атмосферу током меча и рекао да је све што је тим урадио, последица рада.

"Ово је било ново искуство за нас. Та тројка која је ушла, последица је рада, али и среће и њихових грешака. Амбијент је био сјајан, одлично навијање. Морам да похвалим присталице Звезде због атмосфере, као и Партизана. Био је прави дерби, баш дерби. Карактер који смо показали, дошао је искуством и радом", рекао је Богдановић.

Играч Звезде Марко Симоновић оценио је да је једини узрок пораза то што је Партизан имао више играча на располагању.

"Честитам Партизану заслужену победу, али не би било незаслужено да смо и ми добили. Имали су више концентрације и 'дужу клупу', а нас је стигао умор и само због тога смо изгубили утакмицу. На крају меча неки играчи нису могли мање-више да трче... Сигурно нећемо да одустајемо. У животу и у спорту се хиљаду пута дешавало да не знаш где ћеш ни шта ћеш, и на крају победиш. Идемо на победу", рекао је Симоновић.

Борис Савовић је казао да су црвено-бели својим грешкама дозволили ривалу да се врати у меч. 

"Имали смо резултат, имали и предност, али смо у последњем минуту направили две грешке, одиграли смушен напад и дозволили Партизану да нас победи. Даћемо све од себе да вратимо серију кући... Извукли смо поуке. Нико од нас не мисли да не може да победи Партизан.
Побеђивали смо их четири пута ове сезоне од тога два пута у гостима", рекао је Савовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару