Паркер покорио Саут Бич

У првој утакмици великог финаа НБА лиге Сан Антонио је дошао до брека захваљујући "циркуском шуту" Тонија Паркера. У екипи Грега Поповића сјајан је би ои Тим Данкан, док је у Мајамију већ стандардно одличан био Леброн Џејмс, са новим "трипл-дабл" учинком.

Кошаркаши Сан Антонија победили су на гостујућем паркету Мајами са 92:88 и тако повели у финалу НБА лиге.

Победу Спарсима обезбедио је Тони Паркер кошем 5,2 секунде пре краја утакмице. Он је меч завршио са 21 поеном и шест асистенција, Тим Данкан је додао 20 поена, 14 скокова и три блокаде, а Ману Ђинобили 13 поена.

У екипи актуелног шампиона Мајамија најбољи је био Леброн Џејмс који је остварио 10. "трипл дабл" учинак у каријери у плеј-офу - постигао је 18 поена, имао 18 скокова и 10 асистенција. Двејн Вејд додао је 17, а Крис Бош и Реј Ален по 13 поена.

Мајами је водио током већег дела утакмице, све до коша Каваија Ленарда, седам минута пре краја, којим је Сан Антонио повео са 79:78.

Спарси су, затим, тројком Денија Грина, стекли седам поена предности (88:81), након чега су домаћи сманили заостатак са пет узастопних поена.

Данкан и Џејмс су, затим, били прецизни са линије за слободна бацања, па је последњи напад припао Сан Антонију.

Паркер је водио напад, тешко је контролисао лопту, у једном тренутку се оклизнуо, али је успео да је задржи и поред Џејмса упути ка кошу. Лопта је ударила у таблу, скакутала по обручу, али је ушла у кош.

Судије су након тога прегледале снимак и установиле да је Паркер пре истека напада упутио лопту ка кошу.

"Имали смо много среће. Изгледало је да ће Паркер у два или три наврата изгубити лопту, али је успео да је задржи. Наставио је да напада. Сјајан потез, али, имали смо среће", рекао је тренер Сан Антонија Грег Поповић.

"Тонијев погодак је једна од оних ствари које се ретко дешавају. Имали смо среће", рекао је Ману Ђинобили.

Наредна, друга утакмица игра се у недељу, такође у Мајамију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару