Читај ми!

Леброн вратио брејк

Мајами у Индијанаполису савладао Индијану са 114:96 ( 34:30, 36:26, 21:20, 23:20) у трећој утакмици финала плеј-офа Источне конференције америчке НБА лиге и повео са 2:1 у серији у којој се игра до четири победе.

Мајами је победом у гостима вратио брејк који је Индијана направила у другој утакмици и поново обезбедио евентуалну "мајсторицу" пред својим навијачима.

За разлику од претходна два дуела у којима је победника одлучивала једна лопта, јутрошњу утакмицу актуелни шампиони НБА лигу контролисали су од почетка до краја.

Кључну улогу имао је најбољи појединац лигашког дела шампионата Леброн Џејмс, играјући скоро цео меч на ниском посту.

Било је то тактичко изненађење тренера Мајамиа Ерика Сполстре за коју одбрана Индијане није пронашла решење током свих 48 минута.

Џејмс је утакмицу завршио са 22 поена, четири скока и три асистенције, а велику подршку имао је у Двејну Вејду, Удонису Хаслему, Крису Бошу и Марију Чалмерсу.

Вејд је, поред 18 кошева, имао осам асистенција и четири скока. Удонис је промашио само један шут из игре и утакмицу је завршио са 17 поена. Бош је убацио два мање, док је учинак Чалмерса износио 14 кошева.

"Многи играчи су допринели победи и то је за нас напредак. Али, знамо да је ово неизвесна и такмичарска финална серија. Ову победу морамо да заборавимо и окренемо се наредној утакмици, наредној борби", рекао је тренер Мајамија Ерик Сполестра.

У екипи Индијане, која је ове сезоне доживела први пораз у плеј-офу на свом терену, најбољи су били Дејвид Вест с 21 поеном и 10 скокова и Рој Хиберт са 20 поена и 17 скокова.

"Они су, очигледно, једна од најбољих екипа у историји лиге, актуелни шампиони с рекордним низом победа. Ако не одиграте савршено у одбрани, урадиће вам оно што су сада нама урадили. Али и када понекада одиграте савршено, они ипак пронађу начин да постигну кош", рекао је тренер Индијане Френк Фогел.

Наредна, четврта утакмица, игра се сутра у Индијани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару