Читај ми!

АБА лига и њене дубиозе

Коначно је познато (са повећим закашњењем) где ће се одржати фајнал-фор Јадранске лиге. У Црвеној звезди и Партизану задовољни Лакташима као месту одигравања најважнијег турнира сезоне, али их подједнако муче нелогичности и одступање од правила који су, на неки начин, компромитовали регуларност овогодишњег такмичења у регионалној лиги.

Заврзлама око начина на који екипе из АБА лиге стичу право да наступају у Евролиги још увек није децидирано решена. Све до фебруара клубови су се водили једним правилима, да би онда из Евролиге стигло потпуно другачије тумачење.

Прошле седмице дошло се до компромиса између челника обе лиге, али закључно са данашњим даном није познато које екипе које конкуришу за највиши пласман испуњавају услове да се такмиче у најјачем европском такмичењу.

Питање које јесте решено, или се барем тврди да јесте, јесте оно које се тиче домаћинства фајнал-фора. Част да организује завршни турнир Јадранске лиге добили су Лакташи.

"С обзиром на целокупну ситуацију, наш став је био да је најбоље да прво добијемо на увид споразум (између АБА лиге и Евролиге), па тек онда да одлучујемо о домаћинству фајнал-фора. Ипак, морам да нагласим да ће за Црвену звезду бити задовољство да игра у Републици Српској. Игокеа и Лакташи су увек били одлични домаћини и веома гостољубиви. Нама не смета што ће се завршни турнир АБА лиге играти у Лакташима, јер где год да се игра Црвена звезда има своју публику. Зато већ сада позивамо наше навијаче да нас подрже у што већем броју, јер нам је њихова подршка неопходна ", рекао је директор Црвене звезде Давор Ристовић.

Црвено-бели и даље инсистирају да добију на увид споразум АБА лиге и Евролиге, који би коначно договорио на питање ко и на који начин иде у Евролигу.

"Ми и даље нисмо добили споразум који је потписан између АБА лиге и Евролиге. И у дану када је одређен домаћин завршног турнира регионалног такмичења неколико пута смо покушавали да добијемо господина Лорбека. На наше позиве опет није одговарао, али смо његове изјаве поново могли да видимо у медијима. Пошто још нема никаквих назнака да ћемо поменути споразум добити на увид ако буде потребно ангажоваћемо међународни адвокатски тим који ће анализирати све оно што је урадила АБА лига. Потрудићемо се да све ствари изведемо на чистац, разјаснимо све дилеме и тиме осветлимо које интересне групе из Борда АБА лиге стоје иза бламаже регионалног такмичења последњих месец дана".

У оптицају да добије домаћинство фајнал-фора био је и Београд, али, како истиче тренер црно-белих, реакција градске власти и челних људи два наша највећа клуба није била адекватна.

"Смешно је да за целу ситуацију окривљујемо Јадрански лигу, стављамо се у улогу жртве, а одавде нико није показао интерес за тај турнир. Ни Партизан ни Црвена звезда нису направили никакав напор, а ако је негде требало да сарађују, онда је то овде", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали Пионир.

Вујошевић није одушевљен Лакташима као локацији турнира ове важности, али истиче да су то играчи Игокее заслужили играма на паркету.

"Нама то не иде у прилог, али верујем да је то праведно. И раније сам се залагао да онај ко регуларни део сезоне заврши на првом месту први и добије прилику да организује завршни турнир. Роман Лисац је покушавао да организује турнир у Београду јер је рачунао да ће Град бити заинтересован за такав спектакл. Ја сам мислио да би за Београд било добро да својим клубовима обезбеди шансу за пласман у Евролигу, јер је то нешто што би свакако подигло квалитет живота у граду", истакао је Вујошевић.

Стратег црно-белих одбацио је аргументе да није могла да се гарантује безбедност учесницима турнира који би био одржан у Београду.

"Приче о томе да не може да се осигура мир и да о овоме са српском полицијом треба да преговара човек из Словеније немају смисла", додао је Вујошевић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару