Читај ми!

Други Станчићев меморијал

Јуниорски турнир "Меморијал Луке Станчића" одржаће се у петак у Ваљеву. Учесници Партизан, Сплит, Цедевита, Олимпија, Босна, Виртус Рома, Ређо Емилија и Металац.

У Ваљеву у петак почиње други "Меморијал Луке Станчића" за јуниоре у кошарци, потврдили су организатори.

Учествује прошлогодишњи победник Партизан, финалиста Сплит, Цедевита из Загреба, Олимпија из Љубљане, сарајевска Босна, италијанске екипе Виртус Рома и Ређо Емилија и ваљевски Металац.

Играће кошаркаши рођени 1996. и млађи, а ван конкуренције наступиће и словачка екипа из Приевиџа, града са којим Ваљево има успешну сарадњу.

Директор турнира, новинар Душан Селаковић најавио је долазак некадашњег аса италијанске кошарке Карлтона Мајерса са екипом Ређо Емилија, као и неколико скаута европских и НБА екипа. Очекује се и долазак доскорашњег НБА аса Раше Нестеровића, важног човека у Организационом одбору Европског првенства за сениоре, које ће бити у Словенији.

У Ваљеву ће се појавити и неколико бивших југословенских асова, рођених 1957, предвођених Мишком Марићем, Чедом Брборићем и Пером Вучицом, који су под Станчићевим вођством у Шпанији освојили европско јуниорско "злато" 1975. године. Са њима ће доћи и тадашњи Лукин помоћник Душан Ивковић, актуелни селектор репрезентације Србије, који је тада у Шпанији освојио свој први трофеј.

Лука Станчић (1939-1990) био је кошаркаш и тренер Металца, којег је у Прву лигу СФРЈ увео 1972/73. Водио је и сарајевску Босну и Војводину из Новог Сада, био савезни тренер млађих југословенских селекција, помоћник Ранка Жеравице на СП сениора у Колумбији 1982, а радио је и у Кувајту.

Станчићев меморијал завршава се у недељу утакмицама за коначни пласман после дводневних надметања по групама. Турнир је осмислила група кошаркашких ентузијаста из Ваљева, а подржали су га КСС и Град Ваљево.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару