Београд или Лакташи, питање за милион долара

Београд жели фајнал фор, Лакташи не... Група Рамштајн окупирала Арену, Пионир "није безбедан"... На сајту регионалне лиге стоји да је завршни турнир у Лакташима, а менаџер лиге каже да ипак још ништа није одлучено... Завршница регионалне лиге и даље чека свог домаћина.

18.15 - Челници Кошаркашког клуба Партизан нису желели да коментаришу одлуку о месту одржавања завршног турнира Јадранске лиге, а спортски директор тог клуба Драган Тодорић је рекао је да ће се то учинити када стигне званично обавештење. "Немам коментар, кад добијемо одлуку 'црно на бело', онда ћемо коментарисати", рекао је Тодорић агенцији Бета и додао да не жели да коментарише писање медија.

16.20 - Директор Кошаркашког клуба Црвена звезда Давор Ристовић рекао је данас да је скандал то што је комесар за такмичење Јадранске лиге Јосип Билић казао да ће Лакташи организовати завршни турнир, док генерални менаџер Роман Лисац тврди супротно. "Ово је нови скандал руководилаца лиге, јер је неозбиљно да господин (Јосип) Билић потврђује да су Лакташи место одигравања фајнал-фора, а да то демантује господин (Роман) Лисац. Чак и председник Игокее није упознат са тим, а Радован Лорбек који је овлашћен по пропозицијама о свему томе ћути", рекао је Ристовић за клупски сајт.

На просторима брдовитог Балкана, изгледа, ништа не може да се заврши једноставно, без муке и "натезања". Оно што је изгледало као врло једноставна једначина, за дете од, рецимо, 12 година, претворило се у математички задатак за пријемни  испит на Харварду.

Питање је где се на крају игра завршни турнир регионалне лиге. Превише опречних информација, превише непознатих у поменутој једначини, а премало одговора и чињеница.

Делује да челни људи регионалне лиге, својим деловањем и својим изјавама додатно збуњују кошаркашку јавност, која сада нема идеју где би могао да се одржи фајнал фор.

"Ја знам само једно, а то је да сам добио папир да ће се фајнал-фор одржати у Лакташима. Председник Радован Лорбек је то предложио борду, борд је прихватио, и то је то", рекао је комесар лиге Јосип Билић, а и притом, на сајту регионалне лиге данас је објављено да ће се завршни турнир играти у Лакташима.

У Игокеи кажу да никакав допис нису добили од челника регионалне лиге, а и менаџер лиге Роман Лисац је изјавио да ништа још није одлучено и да ће се до краја недеље знати где ће се играти.

"Ништа још није одлучено, до краја недеље ће се знати сигурно. Телефон ми сваки дан звони по 1.000 пута, сви питају исто", рекао је Лисац.

Он је рекао да је информација да су Лакташи добили домаћинство "апсолутно нетачна" и истакао да би највише волео да Београд буде домаћин фајнал-фора, али да не зна да ли ће тако и бити.

"Апсолутно сам за Београд, то би било најлепше, али како ће бити на крају, не знам", рекао је Лисац.

Београд жели да угости најбоље екипе из регионалне лиге, то је потврдио и председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас пре неколико дана. Док, са друге стране, Игокеа не жели да буде домаћин.

Борис Спасојевић, први човек Игокее, каже да клубу није потребна организација фајнал-фор, с обизром да ће највероватније првим место у регуларном делу такмичења обезбедити директан пласман у Евролигу.

"Зашто бисмо били домаћини? Ако победимо Крку, обезбедићемо прво место и пласман у Евролигу, па нам није потребно да себи набијамо трошкове организације. Мало је сулудо и наивно да плаћамо трошкове, ако будемо обезбедили Евролигу кроз регуларни део сезоне", истакао је Спасојевић.

Дакле, превише опречних информација на питање где ће играти најбољи клубови из регионалне лиге. Ако је судити по изјавама челних људи такмичења, нисмо близу одговора. Али, времена је све мање, и одлука мора врло брзо да се донесе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару