Време је да Игокеа падне

Тренер Партизана Душко Вујошевић верује да је дошао тренутак да његова екипа коначно победи Игокеу. "Предстоји нам тешка утакмица, али ако желимо пласман на фајналфор морамо да победимо. Играли смо са Игокеом две пријатељске утакмице и једну у Јадранској лиги и сва три пута смо изгубили. Без обзира на респект према њима, дошао је ред на нас да решимо меч у своју корист", рекао је Вујошевић.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да верује да ће његов тим победити Игокеу, иако су црно-бели ове сезоне три пута изгубили од екипе из Лакташа.

"Предстоји нам тешка утакмица, али ако желимо пласман на фајнал-фор морамо да победимо. Играли смо са Игокеом две пријатељске утакмице и једну у Јадранској лиги и сва три пута смо изгубили. Без обзира на респект према њима, дошао је ред на нас да решимо меч у своју корист", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у хали Пионир.

Он је додао да је мало ко очекивао пре почетка сезоне да ће Игокеа направити овакав успех - не само да буде прва, него и да конкурише за завршни турнир.

"Искусна су екипа, нису само нама незгодан противник. Победили су и Звезду два пута, играју добро са четири спољна играча, добро трче и углавном су један изузетно организован клуб. Верујем да ће Пионир бити пун и да ћемо уз помоћ публике славити и бити корак ближе фајналфору", рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана је одлуку о тумачењу правила пласмана у Евролигу назвао компромисом између елитног такмичења и АБА лиге.

"Мора се схватити интерес Евролиге. Не кажем да је то праведно, али они одувек имају резерву према овом региону. Проблем су ТВ права и број гледалаца. Они гледају да у том такмичењу наступају екипе које су њима интересантне", рекао је Вујошевић.

Он је за овакву ситуацију као главне кривце прогласио челнике Јадранске лиге.

"Не могу да схватим - прошле године су увели Макаби, а ове године су Солнок и МЗТ добили трогодишње уговоре. Они јесу донели квалитет, али не могу да добију привилегију у виду неиспадања и да се то спомиње тек на средини првенства. Мора да дође до промене у власничкој структури и да клубови са ових простора имају бољу позицију", рекао је Вујошевић.

Из Партизана су апеловали да се фер и коректно навија јер су црно-бели због паљења бакље на утакмици против Олимпије кажњени са 1.000 евра.

Утакмица 24. кола Јадранске лиге Партизан - Игокеа игра се у недељу од 17 сати у хали Пионир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару