Читај ми!

Преокрет, Партизан славио у Загребу

Кошаркаши Партизана победили су у Загребу екипу Цедевите са 77:76 (10:14, 16:21, 22:19, 29:22) у утакмици 23. кола Јадранске лиге и преузели четврто место на табели које води на завршни турнир.

Ово је црно-белима била 14. победа у регионалној лиги, а прва после два "везана" пораза. Екипа Цедевите доживела је 11. пораз у Јадранској лиги. Домаћин водио током целог меча. Црно-бели повели 1,3 секунде пре краја, одбранили последњи напад противника и стигли до веома важног тријумфа у борби за фајналфор.

Утакмица је решена у самој завршници, а одлучујући кош постигао је Драган Милосављевић две секунде пре краја. У следећем нападу Брејси Рајт је "тројком" покушао да донесе победу домаћину, али није био прецизан.

Загребачка екипа водила је током већег дела утакмице, неколико минута пре краја и са 10 поена разлике, али су црно-бели, после много неуспелих покушаја ове сезоне, коначно решили у своју корист један меч са неизвесном завршницом.

Пре Милосављевићевог коша, шампиона Србије у живот су вратиле две "тројке", Дависа Бертанса и Леа Вестермана, укупно серијом од 8:0 у последњих око минут и по.

Најефикаснији у победничком тиму били су Владимир Лучић и Бертанс са по 18 поена, док је Марко Томас убацио 26 поена за Цедевиту.

Кошаркаши Партизана у следећем колу дочекују лидера регионалне лиге, Игокеу.

Резултати утакмица 23. кола Јадранске лиге и табела

Цедевита - Партизан 76:77

Јуче:
Црвена звезда - Цибона 97:95
Сплит - Широки 88:83
Раднички - Будућност 78:63
МЗТ Скопље - Задар 94:69

У петак:
Олимпија - Крка 76:73

Сутра:
Игокеа - Солнок

Табела:
1. Црвена звезда 17/6
2. Игокеа 17/5
3. Раднички 15/8
4. Партизан 14/9
5. Будућност 14/9
6. Олимпија 13/10
7. МЗТ Скопље 12/11
8. Цедевита 12/11
9. Крка 9/14
10. Цибона 8/15
11. Сплит 8/15
12. Широки 7/16
13. Задар 7/16
14. Солнок 7/15

Вујошевић: Вратило нам се за поразе, долази наше време

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је после данашње победе над Цедевитом у Загребу да је екипа заслужила срећу у завршници меча и поновио да ће овај тим црно-белих тек у будућности показати сав потенцијал.

"Ове године смо толико утакмица изгубили на последњу лопту и нормално је да нешто од тога почне да се враћа. Верујем у ову екипу, која је млада и спремна да ради напорно, њено време тек предстоји. Цедевита је кренула са огромним амбицијама ове сезоне, није успела да их реализује, али не смеју да стану. Права љубав према кошарци види се и у моменту када не иде све како треба и верујем да ће из овога изаћи јачи и постати прави клуб који ће знати да поднесе и пораз и победу", рекао је Вујошевић за сајт клуба после меча.

Партизан је вечерас у Загребу савладао Цедевиту са 77:76 у 23. колу Јадранске лиге, а одлучујући кош постигао је Драган Милосављевић две секунде пре краја.

"Ми смо били, по обичају, доста стегнути у већем делу меча и на њихову зонску одбрану нисмо успели да погодимо отворене шутеве. Имали смо у глави да нам је битно да буде мање од 12 разлике у случају неког евентуалног круга, потом мање од 3 разлике и то нам је помогло да држимо главу горе", објаснио је Вујошевић.

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару