Читај ми!

"Вечити" заједно пошумљавали

Кошаркаши Звезде и Партизана учествовали у акцији сађења дрвећа на Новом Београду и на тај начин промовисали акцију "Пошуми Београд" у организацији Градског секретаријата за заштиту животне средине.

Акцији, која је одржана у новобеоградском болку 61, одазвали су се првотимци Звезде Бранко Лазић, Бојан Суботић и Александар Цветковић, док су Партизан представљали Драган Милосављевић, Никола Милутинов и Жофри Ловерњ.

Милосављевић је том приликом рекао да му је драго што је удружио снаге са колегама из Звезде и помогао Београду да буде здравији и лепши.

"Ако смо овом акцијом подстакли бар једну особу, а надамо се да јесмо и много више, да мало размишља о заштити животне средине и да се одговорније понаша према њој, сматраћемо да је акција успела", рекао је Милосављевић.

Задовољство због учешћа у акцији у име Звездиних играча изразио је Лазић.

"Партизан је наш спортски ривал, али ван терена сви имамо исте циљеве. Било је задовољство учествовати са црно-белима у овој акцији, спорт и екологија иду руку под руку и зато ћемо се увек одазвати оваквим позивима", рекао Лазић.

Градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван захвалио се кошаркашима вечитих ривала што су се одазвали акцији и пожелео им срећу у наставку сезоне.

"Веома ми је драго што су се наши најбољи кошаркаши укључили у акцију која је од непроцењивог значаја за очување животне средине. Њихово ангажовање ће сигурно помоћи да се еколошка свест сваког појединца у Београду, али и шире, подигне на виши ниво", рекао је Триван.

Акција сађења младица, у којој је посађено 36 стабала кугластог јасена, део је пројекта "Пошуми Београд", која се реализује у оквиру Стратегије пошумљавања Београда усвојене 2011. године.

Стратегија предвиђа да се у наредних 20 година годишње пошуми 5.000 хектара београдске територије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару