Ускоро и гостујући навијачи

Генерални менаџер АБА лиге Роман Лисац није искључио Београд као могућег домаћина фајнал-фора. Лисац је такође, задовољан оним што је видео на мечз између Црвене звезде и Партизана, изјавио да није далеко време када ће и гостујући навијачи присуствовати мечевима.

Генерални менаџер кошаркашке Јадранске лиге Роман Лисац рекао је новинарима да није немогуће да Београд буде домаћин завршног турнира, а оценио је и да се ближи време када ће навијачи моћи да путују на гостовања у региону.

"Видећемо да ли ће Београд бити домаћин. Желимо да 'фајнал фор' буде тамо одакле је већина тимова учесника. Дакле да то ове године буде Србија. Поред Лакташа, размишљамо и о неутралном терену, што ће можда бити већ следеће године", рекао је Лисац новинарима у Београду.

Први оперативац лиге дуго није био у Београду, пошто се опорављао од инфаркта. Сада је кренуо на мини-турнеју, па је после Скопља дошао у престоницу Србије, а вечерас ће бити у Крагујевцу. После меча Црвена звезда-Партизан остао је у разговору са новинарима.

"Морам да гледам како ћемо са 'фајнал фором'", објаснио је Лисац своје путовање и додао да ће у следеће две недеље донети одлуку о домаћину завршног турнира.

Лисац је казао да неутрални терен не мора да значи да навијачи тимова неће присуствовати утакмицама.

"Мислим да ће и то полако да се деси (долазак гостујућих навијача).

Кошарка је прва основала регионалну лигу и имамо већ 12 година такмичења. Сада имамо су сви сједињени у један глас и имамо ривалство. Олимпија, на пример, изгуби у Солноку, па МЗТ победи Цедевиту у Загребу, ко би у то могао да поверује? Меч Звезде и Партизана такодје је био пун преокрета, што је сјајно за гледаоце", рекао је Лисац.

Он је бранио одлуку да само Јадранска лига у региону доноси пролаз у Евролигу, и рекао је да је то била жеља клубова.

"Сви су хтели да терен одлучује о свему и сада је управо тако. Мислите да је мени лако у Словенији што су српски клубови у врху? Шта мислите како је у Хрватској? А да Партизан и Звезда нису у врху табеле, не знам да ли би ме овде пустили да пређем границу", рекао је Лисац.

"То је тако. Сви смо тражили да се у Евролигу не иде по кључу, него по резултату, да иду најбољи. Ако то буду два српска клуба, хвала богу, нека буду", рекао је Роман Лисац.
Он је казао да је увек био "екстра задовољан" атмосфером у Београду, али је казао да инциденти, попут оног у Крагујевцу, само штете спорту, па и у финансијском смислу.

Када се поменуо новац, новинаре је занимало и колико финансије утичу на организацију завршног турнира.

"Људи моји, па није то толики трошак да би неко само зато одбио организацију... Када је 'фајнал фор' последњи пут био у Љубљани, лига је баш зарадила. Океј, тамо су улазнице скупље, чак и по 50 евра. Да у Београду ставите цену 50 евра, не би у дворани било ни мишева... То је проблем, али то ћемо морати да истрпимо", рекао је Лисац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару