Преминуо Џери Бас

Џери Бас, легендарни власник Лос Анђелес Лејкерса, преминуо је у понедељак у осамдесетој години живота. Бас, који је са Лејкерсима освојио десет шампионских титула и сматра се врло заслужним за развој Брајанта, Абдул-Џабара, Џонсона и О'Нила, већ дуже се борио са раком. Верује се да ће франшизу наследити његови потомци, Џејни и Џим.

Џери Бас, дугогодишњи власник Лос Анђелес Лејкерса, који је ову франшизу учинио великом и одвео је до освајања десет шампионских титула, преминуо је у 80. години.

Бас је неколико пута био хоспитализован у претходних пар година, а већ дуже се борио са раком. Колико је његово здравље било угрожено најбоље показује чињеница да је претходних година имао све мање активну улогу у руковођењу вољених Лејкерса. Франшизу, која представља једно од највећих имена у глобалним спортским размерама, наследиће његова деца, Џим и Џејни, у овом тренутку на врло високим позицијама у клубу.

„Једногласно се слажемо да не желимо да продајемо Лејкерсе, икада, и да намеравамо да задржимо власништво над екипом у породици у генерацијама које долазе", наводи се у саопштењу породице Бас.

Док је био у болници, Џерија Баса су посетили Коби Брајант, Шакил О'Нил, Меџик Џонсон и Карим Абдул-Џабар. Четворица легенди Лејкерса никада нису пропустили да истакну велику наклоност према човеку који је имао огроман утицај на њихове каријере.

Бас је ушао у NBA лигу када је 1979. године купио Лејкерсе за само 16 милиона долара, након година успешнг пословања у сфери некретнина. Од тог тренутка, издвојио се као један од упечатљивијих власника професионалних клубова у Америци свих времена.

Лејкерси су под његовим вођством освојили десет титула, а 16 пута су играли у великом финалу. За успехе екипе, коју је називао „продужетком Холивуда", најзаслужнији је одличан одабир тренера и функционера коју су тим одвели тамо где је он хтео, чиме је успео да води екипу а да ниједног тренутка није „сметао".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару