Читај ми!

Запад бољи од Истока

Кошаркашка екипа Западне конференције победник је 62. ол-стар утакмице америчке НБА лиге, пошто је у Хјустону победила екипу Источне конференције са 143:138.

Најбољи играч утакмице био је играч Запада из Лос Анђелес Клиперса Крис Пол, који је постигао 20 поена и имао 15 асистенција и четири украдене лопте.

Ово је трећа узастопна победа Запада над Истоком у овом пријатељском егзибиционом надметању, које се организује од 1951. године.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кевин Дјурант са 30 поена и шест скокова, Блејк Грифин убацио је 19 поена, Џејмс Харден 15, док је Расел Вестбрук додао 14 поена. Коби Брајант постигао је девет поена уз осам асистенција, али је у последњим минутима у два наврата блокирао два шута Леброна Џејмса.

У екипи Истока најбољи је био Кармело Ентони са "дабл-дабл" учинком од 26 поена и 12 скокова, Двејн Вејд постигао је 21 поен и имао седам асистенција, док је Леброн Џејмс додао 19 поена.

"Тимски смо одиграли добро у одбрани. Коби је био добар, тешко је зауставити Леброна, али дао је све од себе. Успео је да блокира два Лебронова шута. Али Си Пол нас је веома добро држао у игри", рекао је Дјурант.

Екипа Запада водила је после све три четвртине, али током тих периода није успела да стекне више од осам поена предности. У четвртој четвртини је Запад ипак успео да се одлепи и стекне двоцифрену разлику предвођен Раселом Вестбруком и Џејмсом Харденом.

Пол је погодио тројку, а Брајант је после коша блокирао шут Џејмса, након чега је Дјурант "закуцао" за 136:126. Запад је предност чувао и атркативним "закуцавањем" Грифина. Он је себи асистирао тако што је лопту прво бацио о таблу, а након тога поентирао за 142:134.

"Било је сјајно играти други пут у Хјустону. Исток није победио, али сви смо победници, јер смо учесници ол-стар утакмице. Било је сјајно", рекао је Двејн Вејд.

Током утакмице играчи су изводили скечеве и збијали шале на рачун противника. Чак су и бројне познате личности које су седеле поред терена учествовале, пошто је Вестбрук, у покушају да одузме лопту противнику, улетео на места певачице Бијонсе и њеног супруга музичара Џеј Зија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару