Читај ми!

Бриљантни Џејмс и очајни Брајант

Леброн Џејмс у позитивном и Коби Брајант у негативном смислу обележили су ноћ између уторка и среде у наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге.Кошаркаши Мајамија победили су Портланд са 117:104, Лос Анђелес Лејкерси остварили осму победу против Финикса са 91:85 а Торонто је победио Денвер са 109:108.

У победи Мајамија Џејмс је шести пут узастопно постигао 30 или више поена на једном мечу и тако надмашио досадашње рекордере Мозиса Мелоуна и Едријена Дентлија који су такав учинак имали на пет везаних утакмица.

Сјајну партију, у којој је Портланду убацио 30 кошева, Џејмс је оплеменио са још девет скокова и шест асистенција. Интересантно је да Џејмс ипак није био најефикаснији појединац Мајамија пошто је два поена више од њега постигао Крис Бош који је, успут, 11 пута био највиши у скоку.

Џејмсу и Бошу прикључио се Двејн Вејд са 24 поена, девет скокова и седам асистенција, па се долази до фрапантног податка да је овај трио убацио 86, од укупно 117 кошева Мајамија, ухватио 26 од укупно 32 лопте и остварио 16 од 22 асистенције тима!

На супротној страни такође се све вртело око три играча. Демијан Лилард меч је завршио са лицним рекордом сезоне, убацивши 33 коса. Четири мање био је учинал Ламаркуса Олдрижа, док је Весли Метјуз утакмицу завршио са 20 поена.

Попут Мајамија, победу су остварили и Лејкерси савладавши Финикс са 91:85, али готово без помоћи свог првог аса Кобија Брајанта.

Брајанту се вероватно није догодило у 17.годишњој каријери да у једном мечу убаци само четири поена, уз шут из игре 1-9! Притом је изгубио осам лопту, па девет асистенција пет скокова сигурно не могу побољшати слику о Брајантовом учинку у овој утакмици.

Лејкерсе је до победе предводио Двајт Хауарт са 19 кошева и 18 ухваћених лопти, а добру партију пружио је Рон Артест са 17 поена и осам скокова. У пораженим Сансима најјачи утисак оставио је Аргентинац Луис Скола са 15 кошева, 11 скокова и четири украдене лопте.

Торонто је победио Денвер са 109:108 и остварио трећу узастопну победу у лиги. Победу Репторсима донео је Руди Геј кошем 4,8 секунди пре краја утакмице. Он је меч завршио са 17 поена, Демар Дерозан убацио је 22, а Џон Лукас 14 поена, од којих 12 у последњој четвртини.

У екипи Денвера Тај Лосон био је најбољи са 29 поена.

Кошаркаши Хјустона победили су Голден Стејт са 116:107, Мемфис је победио Сакраменто са 108:101 и забележио шесту узастопну победу над Кингсима на домаћем терену, док је Јута савладала Оклахому и прекинула низ од четири победа Тандера.

Резултати:

Торонто - Денвер 109:108

Мајами - Портланд 117:104

Мемфис - Сакраменто 108:101

Јута - Оклахома 109:94

Л.А. Лејкерс - Финикс 91:85 и

Голден Стејт - Хјустон 107:116

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару