У Звезди срећни, црно-бели огорчени

Тешко смо радили читаве године, и сада се труд исплатио, рекао је Игор Ракочевић, и додао да прекид меча у недељу није утицао на коначни исход. Заслужили смо овај трофеј, каже тренер Звезде Влада Вукоичић. Вујошевић осуо паљбу по Човићу. Лучић: Ово данас као наставак неке утакмице нема везе са кошарком.

Капитен кошаркаша Црвене звезде Игор Ракочевић, након победе над "вечитим" ривалом, изјавио је да прекид утакмице у недељу није утицао на исход меча.

"Леп је осећај, радили смо напорно током целе сезоне, прошли смо тешке тренутке и то нам се вратило. Куп је освојен на чудан начин, имали смо тежак распоред, била је интезивна игра са доста трчања и контакта. Одлука Кошаркашког савеза да прекине меч је добра, услови су били ненормални, али мислим да то није утицало на исход меч, јер је било интезивно са обе стране", рекао је Ракочевић новинарима после меча.

Црвено-бели су у хали Језеро, без присуства публике, савладали Партизан са 78:69. Меч је, после инцидената прекинут јуче у трећој четвртини, а договором два клуба и челника КСС, одлучено је да буде данас одигран преостали део утакмице.

Тренер Звезде Влада Вукоичић искористио је прилику да честита играчима, сарадницима и навијачима који нису били уз тим.

"Играли смо јуче један део, данас други, два супротна амбијента, врло неизвестан меч. Било је питање како ће играчи реаговати на мотивационом плану. Успели смо да компезујемо недостатак публике и дигнемо се из овакве атмсофере. Заслужили смо овај трофеј", рекао је Вукоичић.

Тренер Партизана  Душко Вујошевић честитао је Црвеној звезди Телеком на освојеном националном купу, али је оптужио челнике клуба са Малог Калемегдана да су исценирали инцидент.

„Они су одиграли са једном стварно огромном енергијом и први су који су изашли из те ситуације блокаде и тензије у утакмици која је трајала 14 минута и била специфична. Целокупна атмосфера која се ствара је скандалозна. Очигледно су руководиоци Звезде добро искористили прекид, исцениран са њихове стране, да освеже екипу и притисну кога је требало. Суђење је било скандалозно, пустили су тучу. Није то једини разлог њихове победе, не желим да умањујем ангажовање њиховог тима, али није био исти критеријум за фаулове, у чему је предњачио вечерас Маричић. Њима није лако да суде, разумем, стално се врши притиса", рекао је Вујошевић.

Тренер црно-белих се осврнуо и на изјаве Небојше Човића.

„Погледајте изјаве њиховог председника да Партизан 12 година врши тортуру. Нека се процесуирају људи у Партизану ако је то истина, ако није, треба да сноси одговорност не само за Косово, Агробанку већ и за такве изјаве које даје. Ако је ово пут да Србија боље живи, на неки начин ме то и радује. Нека живи боље Србија", поручио је Вујошевић.

Капитен Партизана Владимир Лучић истакао је да црно-бели нису издржали притисак у настављеном финалу Купа Радивоја Кораћа.

„Као млад играч и као неко ко тек треба да се доказује, не би требало да коментатишем, али као капитен ове младе екипе морам. Мислим да је смешно да се мени као капитену на јучерашњој утакмици само саопштава да ће утакмица бити прекинута, а да су се сви сложили са тим, а капитен противничке екипе се договара са надлежним људима да прекид треба да се догоди јер нема услова за наставак. Ја сам био присутан у њиховој хали на четвртој утакмици финала у Железнику прошле године, ти услови за игру били су много, много, много гори него оно што је било синоћ", рекао је Лучић, а преноси клупски сајт.

Капитен црно-белих додао је да су се црно-бели испразнили у недељу.

„Била је изванредна атмосфера за играње, у таквим условима је најлепше освојити трофеј. Ово данас као наставак неке утакмице нема везе са кошарком и са оним због чега се бавимо овим спортом", додао је Лучић.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару