Звезди "Жућкова левица"

После два дана хаоса, српска кошарка је коначно добила новог победника Купа Радивоја Кораћа. Трофеј ове године иде у витрине кошаркаша Црвене звезде који су савладали Партизан у финалу резултатом 78:69. После првог дана, меч је због дивљања навијача прекинут у шестом минуту треће четвртине при резултату 43:43. Другог дана Звезда је сјајом игром у последњој деоници успела да дође до тријумфа.

Куп Радивоја Кораћа ући ће у кошаркашке анале, вероватно не само Србије већ и Европе, и то не по добром. Финале купа које је трајало два дана, на крају је завршено победом Црвене звезде. Утакмица између Црвене звезде и Партизана која језбог дивљања навијача у шестом минуту треће четвртине прекинута дан раније при резултату 43:43, данас је настављена.

„Црвено-бели" су на крају тријумфовали резултатом  78:69 (25:22, 16:16, 8:11, 29:20), а изабраниви Владе Вукоичића до тријумфа су дошли маестралном игром у последњој деоници.

Наставак меча био је веома нервозан са обе стране. Оба тима меч су почела стегнуто, са доста промашаја на обе стране. На крају, у последњих четири минута до краја те доенице обе екипе постигле су по шест поена, тако да је уочи последњих десет минута на семафору стајао резултат 43:43.

Питање победника решено је у првих неколико минута последње деонице, када су кошаркаши Црвене звезде направили серију од 15:0. Партизан је до првих поена дошао тек средином последње четвртине и то са линије слободних бацања.

Одбрана Звезде у тим тренуцима била је чврста, посебно је добро затворен кош, док су у нападу кош Партизана наизменично решетали Ракочевић, Скот и Нелсон.

Предност коју су стекли средином последње деонице „црвено-бели" су без проблема одржали до краја. Паритзан до последњег минута није нашао решење за Звездину одбрану, а највише што су „црно-бели" успели, то је да се приближе на шест поена минуса.

Иако је целу утакмицу два тима обележио велики број контраверзи, Звезда је заслужено победила и шести пут у историји освојила национални куп. За најбољег играча финалног меча проглашен је Звездин играч Демаркус Нелсон,

У редовима Црвене звезде најефикаснији су били Ракочевић и Скот са по 20 поена , Нелсон је убацио 17 поена, Катић је уз осам поена имао пет скокова и четири асистенције, док је Симоновић уз осам поена шест пута ухваито лопту.

У редовима Партизана истакао се Лучић са 17 поена и девет скокова, Милосављевић је постигао исти број поена и четири скока, Вестерман је убацио 14 поена, док је Бертанс уз десет поена укњижио и три скока.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару