Читај ми!

Бешикташ групу чини тежом

Оно што групу чини тешком јесте то што је шампион Турске дошао из шестог шешира. То би руководство Евролиге требало да исправи. Реч је о грешци у бодовању која доводи до овако тешке групе", рекао је Вујошевић после данашњег жреба. У Групи Д су још шпанска Барселона, руски ЦСКА из Москве, немачки Бамберг и литвански Лијетувос Ритас.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић истакао је данас да је његов клуб извукао изузетно тешку групу, али и да у Евролиги нема слабих екипа. "Црно-бели" ће ове сезоне играти у Д групи против Барселоне, московског ЦСКА, Лијетувос Ритаса, Бамберга и Бешикташа, одлучено је жребом у Барселони.

"У Евролиги нема слабих екипа. Можда се сваке године задеси једна која има финансијске проблеме, па је у лошијем стању и није на нивоу Евролиге. У нашој групи ниједан тим није такав и мислим да је, уз Ц групу, наша нешто тежа од осталих", рекао је Вујошевић. Тренер "црно-белих" је истакао да групу посебно тешком чини присуство шампиона Турске, који је изабран из шестог шешира.

"Сад бар знамо који су нам противници и са још већом енергијом људи у клубу, надам се и спонзора и заинтересоване државе, радићемо на селекцији која је у стању да се бори у таквој групи. Излишно је говорити о квалитету ЦСКА и Барселоне. Познато је да Немци улажу много у кошарку, док је Лијетувос наш стари познаник. Добро знамо све тимове осим Бешикташа са којим се није играло у последње време", рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана нагласио је да би руководство Евролиге требало да има боље критеријуме приликом одабира која екипа иде у који шешир.

"Није реч о тенденцији, већ о грешци у бодовању која може да доведе баш до овако тешке групе. У сваком случају, борићемо се. Велика је промена и у систему такмичења. Пласман у топ 16 доноси и велики број утакмица са најбољим клубовима Европе и свака има посебну важност. Свака је, практично, квалификациона, чак и друго место у групи представља велику предност. Промене су велике и њих би требало разумети", казао је повратник у "црно-беле".

Вујошевић је рекао да, као и претходних година, очекује да навијачи дају свој допринос успесима Партизана.

"Оно што ће Партизан красити, као и до сада, јесте велика борбеност и огромна подршка публике. Надам да ћемо свој део обавити, а да ће публика то препознати и помоћи. Сад је моменат да и град и држава, уколико желе да имају представника у овако елитном такмичењу, помогну кроз спонзорство и друге начине, закључио је Вујошевић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару