Хауард хоће у Бруклин

Двајт Хауард није срећан у Орланду, и то није новост. Супермен већ дуже "ратује" са тренером и одређеним члановима управе, и чини се да је раздвајање путева неминовност. Хауард је већ затражио да буде трејдован у екипу Бруклин нетса, иако званично овог лета није слободни агент. Остаје да се види да ли ће му Орландо изаћи у сусрет и испунити му жељу.

Центар Орландо меџика и један од најбољих кошаркаша лиге Двајт Хауард затражио је од геенралног менаџера тима да га трејдује у Бруклин Нетсе.

Хауард се у Лос Анђелесу сусрео са Робом Хенигеном, који је пре две седмице постао генерални менаџер тима са Флориде.

Хенигени није дао децидиран одговор да ли ће услишити жељу Ол-стар кошаркаша, јер је пре свега желео директно од Хауарда да чује какве су му жеље везане за будућност.

Хауард је 15. марта прихватио опцију на још једну годину уговора са Орландом, али отприлике тада је и почео да изражава незадовољство тимом. Популарни Супермен неколико пута је истакао да је „под присилом" потписао клаузулу на још једну годину, а да обећања њему том приликом дата нису испуњена. Хауард је, због наводне повреде, преседео и кратко издање Меџика у плеј-офу.

Двајт Хауард се због уцене жалио и Асоцијацији NBA играча прошле седмице, наводи се у америчким медијима, желећи да Асоцијација покрене тужбу против клуба. Она би за циљ имала поништење поменутог уговора, чиме би Хауард постао слободни агент већ овог лета. Хоће ли Асоцијација играча заиста и учинити тако, остаје да се види.

Хаурду ово није први пут да тражи трејд. Исто је учинио и у децембру прошле године, пре почетка скраћене сезоне, такође желећи да оде у Нетсе, који су тада играли у Њу Џерсију.

Поред покушаја да доведе Хауарда, управа Бруклин Нестса учиниће се да у својим редовима задржи прву звезду тима Дерона Вилијамса, који је у недељу постао слободни агент. Вилијамс преговара са Далас мавериксима, а његов статус у тиму из Бруклину умногоме зависи од долоска, односно недоласка Двајта Хауарда.

Није искључено да у Бруклин стигне и Џејсон Кид, тако да је сва прилика да ћемо наредне сезоне гледати тандем Кид - Вилијамс. Једино је питање да ли ће то бити у Даласу или у Бруклину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару