Читај ми!

Кошаркашице траже подршку навијача

Женска кошаркашка репрезентација Србије играће у суботу у Београду против Црне Горе утакмицу квалификација за Европско првенство, и потребна им је помоћ публике.

Селекторка Марина Маљковић и играчице Ана Дабовић и Невена Јовановић позвале су публику да их подржи у "што већем броју" и на коректан начин.

"Надам се одличном и спортском амбијенту, као што је то било у претходним мечевима у Смедереву и Крагујевцу. Хоћу да се навија за Србију, а не да се вређа противник", рекла је Маљковићева новинарима у Кући кошарке у Београду.

Претходни меч између Црне Горе и Србије, одигран на Цетињу, обележили су инциденти домаћих навијача и вређање на националној основи.

Тај дуел припао је Црној Гори која је, по речима Маљковићеве, фаворит у Групи Б у којој су још Пољска, Швајцарска и Естонија.

"Црна Гора је фаворит број један, али ми смо репрезентација која упркос повредама четири играчице дошла на дохват пласмана на Европско првенство. Покушаћемо да направимо изненађење и победимо... Немамо другог избора него да побеђујемо на домаћем терену", рекла је Маљковићева.

После четири кола репрезентација Србије је трећа у групи са две победе и два пораза. Прва је Црна Гора са све четири победе, док Пољска има три победе и пораз.

Бек српске репрезентације Ана Дабовић оценила је да екипа нема пуно искуства, због чега је на почетку квалификација направила неке грешке.

"Немамо пуно искуства и нисмо још довољно уигране, па су се на почетку десиле неке грешке. Верујем да ће бити боље у наредним утакмицама", рекла је Дабовићева.

Њена саиграчица из националног тима Невена Јовановић казала је да ће се сви у екипи трудити да дају "све од себе" и да "важне утакмице тек следе".

Утакмица Србија - Црна Гора играће се у суботу у 20.00 у београдској Хали спортова, а улаз је бесплатан.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару