Читај ми!

Дуда скратио списак

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да, због великог броја повређених играча, никада није био у деликатнијој ситуацији да одреди тим за квалификације за Европско првенство.

Са првобитног списка испали су Младен Јеремић, Андрија Милутиновић и Новица Величковић, Стефан Марковић и Коста Перовић, а накнадно су позвани Владимир Штимац и Владимир Мицов.

"Размишљали смо да одложимо скраћивање списка због повреда. У каријери никада нисам био у овако деликатној ситуацији. Нисам очекивао да ће бити толико озбиљно...", рекао је Ивковић новинарима у Кући кошарке у Београду.

"Стефан Маковић, Новица Величковић и Коста Перовић нису ту због повреда. Они нису довољно спремни и не могу да достигну врхунску форму која је потребна за ове квалификације. Ти играчи су били носиоци игре и то што сада нису ту не значи да су заувек обрисани", додао је Ивковић.

Он је рекао да је због серије прегледа који предстоје првом центру репрезентације Ненаду Крстићу одлучио да накнадно позове Владимира Штимца, док се Владимир Мицов није нашао на претходном списку због "дезинформације о повреди".

Квалификације за ЕП 2013. године у Словенији почеће 14. августа, а репрезентација Србије играће у групи са Исландом, Црном Гором, Словачком, Естонијом и Израелом.

"Мислим да би ове квалификације требало да буду једна прекретница за нас. Мораћемо озбиљно да радимо, а биће нам потребна и подршка јавности и навијача", казао је Ивковић.

Селектор је рекао да је приликом формирања стручног штаба имао проблем пошто, због клупских обавеза, нема много тренера који могу потпуно да се посвете раду са националним тимом.

Ивковић је за помоћнике одредио Александра Кесара, Владу Вукоичића и Горана Топића.

Ивковић је скратио списак од 24 играча на 21. Репрезентација ће се окупити 8. јула, а коначан списак биће познат четири дана раније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару