Читај ми!

Ватрено у Пиониру, Партизан повео

Велика борба вечитих, утакмица достојна финалу. Црно-бели сигурнији у завршници и поново воде у финалној серији плеј-офа Суперлиге Србије – 2:1. Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу градског ривала Црвене звезде са 78:72 (18:16, 29:21, 15:11, 16:24), па су повели са 2:1 у финалној серији плеј-офа Суперлиге Србије. Наредни меч је у петак у Железнику.

Партизан је одбранио предност домаћег терена у финалу плеј-офа, повео са 2:1 против Црвене звезде и дошао на корак од одбране титуле, односно 11. узастопног шампинског трофеја. Црвено-бели показали да могу да се носе са шампионом, ипак, нису стигли до преокрета у завршници. Наредни дуел "вечитих" ривала играће се у петак у 20.00 у Железнику, пошто је хала Пионир заузета за утакмицу женске одбојкашке репрезентације Србије у Гран Прију против Аргентине.

Много труда и зноја морали су да пролију играчи Партизана како би осигурали ову победу, а у једном тренутку учинило се да ће да им исклизне из руку. Кључ победе била је добра одбрана на Омару Томасу, на моменте корисна игра повређеног Доминика Џејмса и смиреност Душана Кецмана.

Партизан је дошао до победе у прилично изједначеној и напетој утакмици. Звезда није ниједном водила, само је у два наврата успела да изједначи, али је у финишу могла да преокрене, пошто је на два минута пре краја меча пришла на три поена заостатка, али није успела да уради ништа више.

Оба тима су играла без правог напада, ослањајући се на појединачне акције. Црно-бели су почетком последње четвртине водили са 16 поена разлике, али то им није било довољно за мирну завршницу.

Десетоструки узастопни шампион славио је на крају захваљујући нешто бољем проценту шута и већем броју скокова. Ниједна екипа није показала разноврсност у нападу, а обе су се ослањале на расположене појединце. Партизан су предводили Владимир Лучић и Милан Мачван, а Звезду Миле Илић и Вук Радивојевић, уз повремену помоћ осталих.

Црно-бели су имали мање-више сигурно вођство до последње четвртине, када су повели са 16 поена предности, а Звезда је одговорила серијом од 12:2 за неизвесну завршницу. Када су црвено-бели пришли на 70:67 кошем Бојана Суботића два минута пре краја, деловало је да је преокрет близу, али је то спречио најискуснији првотимац Партизана Душан Кецман тројком за 73:67.

После још по једног реализованог напада, десио се можда кључни тренутак у завршници, када је Доминик Џејмс украо лопту Бојану Поповића минут и 41 секунду пре краја, после чега је Драган Милосављевић постигао кош за недостижних 77:68, 90 секунди пре краја.

Овај дерби личио је на оне од пре неколико година, јер је сада више навијача Звезде ушло у халу, тако да је у хали било бучно. Нису изостале ни тензије, типичне за финале и за "вечите" дербије. Често су у терен улетали разни предмети и петарде, а обе "клупе" су често бучно реаговале на одлуке судија.

У једном тренутку дошло је до вербалног обрачуна уз аут линију тренера Партизана Владимира Јовановића и тим-менаџера Звезде Небојше Илића, али су судије смириле ситуацију без техничких грешки.

Следећа утакмица финалне серије игра се у петак у Железнику, а домаћин је Црвена звезда.

Црно-бели су традиционално имали подршку Душка Вујошевића и Горана Грбовића из првог реда, али и Лазара Марковића, Марка Шћеповића и Уроша Трипковића са трибина.

Утакмица је одиграна у дворани Пионир пред око 6.000 гледалаца, а судили су Илија Белошевић, Марко Јурас И Саша Маричић.

Партизан: Кецман 10, Радуљица 10, Лучић 19, Милосављевић 9, Богдановић, Бешовић 4, Божић 3, Чакаревић, Џејмс 11, Мачван 12, Анђушић, Бертанс.

Црвена звезда: Човић 1, Илић 12, Лазић 5, Недовић 6, Лешић 4, Суботић 5, Радивојевић 9, Николић, Томас 5, Милутиновић 5, Б. Поповић 14, П. Поповић 5.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару