Читај ми!

Почиње "рат звезда"

Велико финале НБА лиге између Мајамија и Оклахоме показаће која је екипа најбоља на свету. Џејмс, Вејд и Бош у другом узастопном покушају циљају шампионски прстен. Са друге стране супроставиће има се младе снаге, предвођене Дјурантом и Вестбруком. Оклахома има предност домаћег терена, а први меч је на програму у ноћи између уторка и среде.

Скраћена НБА сезона стигла је до завршне фазе. Две екипе, Мајами и Оклахома Сити, избориле су пласман у велико финале, које ће одлучити новог шампиона најјаче кошаркашке лиге на свету.

„Рат звезда", како многи називају овај обрачун, даће одговор на питање ко је најбољи у НБА лиги. Са једне стране, Леброн Џејмс, у свом трећем великом финалу, покушаће да освоји свој први НБА прстен, док ће своју прилику да уђе у историју имати Кевин Дјурент, најбољи стрелац лиге.

Ипак, свести ово финале на дуел две мегазвезде сигурно је неозбиљно. Двејн Вејд и Крис Бош са једне, као и Расел Вестбрук и Џејмс Харден са друге стране, гарант су великог спектакла.

„Краљ Џејмс" игра феноменално у плеј-офу. Просек од више од 30 поена само показује колико је Леброну стало да освоји први трофеј у каријери. Ако настави да пружа партије као против Бостона, „громови" ће имати великих проблема да сачувају свој кош.

Двејн Вејд је некако у сенци Џејмса, али његов учинак, нарочито у скоковима и асистенцијама, сигурно није за потцењивање, а „Флеш" није дао свој максимум у овом плеј-офу.

Са друге стране, Оклахома има свој дует за највише домете. Кевин Дјурент је другу годину заредом најбољи стрелац лиге, док подршку има у феноменалном Раселу Вестбруку.

Ипак, стручњаци прогнозирају да ће победника серије одлучити остатак једне и друге екипе. Крис Бош се вратио после повреде и у последња два меча финала Истока значајно је допринео пласману Мајамија у велико финале.

Навијачи Оклахоме много очекују од Џејмса Хардена, који је најозбиљнији кандидат за награду „најбољи шести човек". Харден је познат и као добар дефанзивац, па се очекује да ће имати више посла у настојањима да заустави Џејмса и Вејда.

Никако не треба заборавити Шпанца Сержа Ибаку, који је најбољи блокер у плеј-офу, а у финалној серији главни задатак ће му бити да „затвори" рекет и продоре бекова Мајамија.

„Клупа" Мајамија је најслабији део екипе и ту Оклахома види своју прилику, нарочито ако се серија одужи. Много тога ће зависити и од шута Хита за три поена, за који ће бити задужени Милер и Батије.

Још један фактор може одлучити победника, а то је предност домаћег терена, коју ће у финалној серији имати Оклахома, а први меч игра се у ноћи између уторка и среде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару