"Бич бојси" ипак господаре Истоком

До пре неколико дана претила им је елиминација још у полуфиналу Истока, али после синоћног обрачуна Мајами хитси су ипак изборили велико финале НБА лиге. У мајсторици против Бостона Мајами је тријумфовао резултатом 101:83, и тако се други пут заредом нашао у великом финалу, где ће им противник бити Оклахома.

У 7. утакмици финала плеј-офа Источне конференције Мајами је јутрос на свом терену савладао Бостон са 101:83 и укупним резултатом 4:3 пласирао се у велико финале, у којем ће се састати са прваком Западне конфренције - Оклахомом.

Серија "великог финала" такође ће се играти док један тим не оствари четири победе, а прва утакмица на распореду је већ у ноћи између уторка и среде у Оклахоми.

Победу у "мајсторици" Мајами је изборио тек у последњој четвртини коју је добио са 28:15. Претходно, резултатска предност била је на страни Бостона, који је боље отворио утакмицу. Константно је одржавао предност током прве половине сусрета па је на одмор отишао са предношћу од седам поена (53:46).

Већ почетак наставка утакмице наговестио је другу причу. Мајами је серијом  од 8:0 дошао до изједначења (59:59), после чега се, на сваки погодак с једне стране одговарало кошем с друге.

После 36 минута игре на семафору је стајао резултат 73:73, па је цела финална серија, у којој је до тада одиграно шест утакмица, уз два продужетка, стала у последњу четвртину. Право на поправни није више имао нико.

Предвођен Леброном Џејмсом, Крисом Бошом и Двејном Вејдом Мајами је апсолутно добио "игру нерава" и са убедљивих 28:15 окончао последњу деоницу, која му је донела прилику да се бори за шампионски прстен.

Џејмс је поново на терену провео свих 48 минута, уз учинак 31 поен и 12 ухваћених лопти. Бош је додао 19 кошева и осам скокова, док је Вејд утакмицу завршио са 23 поена, шест скокова и исто толико асистенција.

У пораженом Бостону предњачио је Раџон Рондо још једним "трипл-дабл" учинком: 22 коша, 14 асистенција и десет ухваћених лопти.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару