Читај ми!

Незадржива Оклахома у финалу

У шестој утакмици финала Западне конференције НБА лиге Оклахома Тандерси савладали Сан Антонио Спарсе са 107:99 и са 4:2 први се пласирали у борбу за шампионски прстен. Највише захваљујући Кевину Дуренту ”громови” преокренули резултат, иако су у првом полувремену губили са 18 кошева разлике.

Попут завршне серије и одлучујућа утакмица обиловала је драматичношћу и обртима.

После лошег старта у финалу конференције, када су губили са 2:0, Оклахома је незадрживо кренула у серију од три победе, две код куће и једна на гостовању, да би у ноћи између среде и четвртка на свом терену све крунисали четвртом победом која их води у велико финале.

Почетак утакмице и прво полувреме нису обећавали славље, јер су Спарси водили са 18 разлике. А онда је "прорадио" Кевин Дурент и повео екипу ка победи. Одиграо је свих 48 минута, први пут у сезони, са учинком од 34 поена, 14 скокова, пет асистенција и две блокаде.

У последњих 12 минута разиграли су се Џејмс Харден и Дерик Фишер, који је убацио можда и кључних пет поена у самом финишу утакмице. Харден је имао 16 поена, пет скокова и четири асистенције. Одличан са 25 поена, осам скокова и пет асистенција био и Расел Вестбрук.

Сан Антонио, предвођен Тонијем Паркером, главни учинак остварио је током првих 24 минута утакмице, што је било недовољно за победу. Паркер је у првом полувремену имао 21 поен и десет асистенција, а на крају је завршио са 29 поена и 12 успешних додавања. Своје вече имао је Стивен Џексон који је тројке шутирао 6:7 (23 поена), као и Тим Данкан са 25 поена и 14 скокова. Али је заказао Ману Ђинобили са 10 поена.

У великом финалу "громови" ће играти са победником Истока где Селтикси воде против Мајамија са 3:2, а финална серија није ништа мање драматична.

Екипа из Масачусетса је после две почетне победе Мајамија преокренула резултат у серији и победом на Флориди дошла у прилику да питање пласмана у финале НБА лиге реши на свом терену.

Следећи меч је на програму у ноћи између четвртка и петка у Бостону, а Мајами ће морати да тријумфује уколико жели да сачува шансе за пласман у финале.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару