Читај ми!

Драматично изједначење Бостона

Бостон водио током читавог меча. Леброн Џејмс тројком изборио продужетке и унео неизвесност до краја меча. На крају, у 4. утакмици финала плеј-офа Источне конференције НБА лиге Бостон је савладао Мајами, после продужетка, са 93:91 и изједначио резултат на 2:2 у серији у којој се игра до четири победе.

Иако је крајем првог полувремена био у минусу 18 поена (40:58), Мајами је имао две прилике да направи брејк и добије утакмицу после које би закорачио на праг великог финала најјаче кошаркашке лиге света.

Пошто је тројком, 37 секунди пре истека регуларног дела, Леброн Џејмс изједначио је резултат на 89:89, Мајами је имао и последњи шут на утакмици јер је крилни центар Бостона Кевин Гарнет направио прекршај у нападу.

Тај последњи шут извео је Удонис Хаслем, али безуспешно и отишло се у продужетак. У додатних пет минута кошаркаши оба тима као да су се такмичили ко ће направити више грешака. Најбоља илустрација свега виђеног је и укупан број кошева. Бостон је постигао четири, Мајами само два.

Опет су гости били у прилици да остваре тријумф јер су имали последњи напад на утакмици. Двејн Вејд је преузео одговорност и шутем за три поена покушао да оконча сваку неизвесност. Промашио је и тимови се сада налазе на почетку јер је резултат после четири утакмице нерешен – 2:2.

Најефикаснији у победничком тиму био је Пол Пирс са 23 поена, при чему је шест пута био највиши у скоку. Гарнет је остварио још један дабл-дабл учинак, пошто је уз 17 кошева имао и 14 ухваћених лопти.

На супроној страни предњачио је Џејмс са 29 поена и шест скокова, док је Вејд утакмицу завршио са 20 кошева, седам скокова и пет асистенција.

Наредна утакмица, у ноћи између уторка и среде, играће се у Мајамију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару