Читај ми!

Пета четвртина ...

Николић оптужио колегу Светислава Пешића да је врбовао Стивена Марковића и на тај начин пореметио хармонију у његовом тиму. Замерам му на ономе што је рекао, јер није истина, али га ипак нећу тужити суду, одговорио је Пешић.

Тренер кошаркаша Радничког из Крагујевца Мирослав Николић оптужио је после пораза од Црвене звезде у полуфиналу плеј-офа колегу Светислава Пешића да је врбовао Стивена Марковића и на тај начин пореметио хармонију у његовом тиму.

"Пешић је велики тренер, првак света, свака част на свему што је постигао, али му замерам нешто. Немој да 'улазиш' у моје играче и да их тражиш током плеј-оф серије, то је сељачко понашање. Ако си господин, буди до краја. Играмо плеј-оф, боље смо пласирани и током последње утакмице он га зове да додје у Звезду следеће сезоне", рекао је после меча Николић. Николић је додао да је београдски тим "свашта радио" како би прошао у финале доигравања.

"Не кажем да је то утицало на резултат и Стивена, он ми је то и рекао, а неколико играча је и видело. Није то фер. И зато сам имао расправу са њим овде у дворани. Мислио сам да их продјем и да свеједно кажем исто што сада говори", рекао је Николић.

Тренер црвено-белих је одговорио на оптужбе колеге.

"Замерам му на ономе што је рекао, јер није истина, али га ипак нећу тужити суду. Он је велики тренер, а Марковић је изванредан играч. Често је спомињан као Звездино појачање и њему су врата клуба увек отворена, али ја га никад нисам врбовао током утакмице, плеј-офа или у ситуацији која би могла да поремети Крагујевчане", рекао је Пешић.

Тренери су затим прешли на анализу меча у "Језеру".

"Највише ми је криво због публике што нисмо оправдали предност домаћег терена. Звезда је била боља и борбенија, могли смо и ми да добијемо, јер је током меча било неизвесно. Криво ми је што нисмо ушли у финале, јер смо имали фантастичну сезону. Ми смо се у Београду предали, а они су у Крагујевац дошли да победе", додао је Николић.

Пешић је истакао да је пласман у финале донео концепт којег су се држали од почетка сезоне - скок и јака одбрана.

"Успели смо да направимо преокрет као Реал Мадрид у четвртак против Кахе Лаборал. Одиграли смо храбро у трећој деоници. Тада су тон игри дале одбрана и скок, то је победа нашег концепта. Направили смо 40 скокова и имали десет чистих лопти. Честитам и Радничком на сезони, научио сам доста и из њихове игре", закључио је Пешић.

Финалана серија Суперлиге Србије измедју Партизана и Црвене звезде почиње у уторак, 5. маја, а црно-бели имају предност домаћег терена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару