Читај ми!

У Тел Авив са амбицијама

"Црно-бели" у четвртак путују у Тел Авив на турнир четири најбоља тима Јадранске лиге. Противник у полуфиналу - Цедевита. У другом полуфиналу састају се Будућност и домаћин, апсолутни фаворит Макаби. "Нико од нас не очекује да одемо тамо и будемо други, трећи или четврти. Сви од нас очекују прстен", рекао је Јовановић

Тренер Партизана Владимир Јовановић рекао је да навијачи тог клуба очекују од његових кошаркаша да освоје трофеј, иако црно-бели неће бити фаворит на завршном турниру Јадранске лиге у Тел Авиву.  

"Без обзира на то што нико неће да каже да прижељкује трофеј, нико од нас не очекује да одемо тамо и будемо други, трећи или четврти. Сви од нас очекују прстен. Тако смо васпитали своје навијаче и на нама је да се са тим носимо", рекао је Јовановић новинарима у Београду. "Морам да похвалим момке да добро раде и да упркос пробелмима које имају и остали тимови, врло су предани и знам да ће дати све од себе да направе добар резултат".

Партизан у четвртак путује у Тел Авив на турнир четири најбоља тима Јадранске лиге. Противник у суботњем полуфиналу биће му Цедевита. У другом полуфиналу састају се Будућност и домаћин и, према Јовановићу, апсолутни фаворит Макаби.

"Макаби је без икакве сумње кандидат број један за освајање титуле. Сигурно су после испадања из Евролиге пребацили амбиције на домаћи шампионат и Јадранску лигу. Али, никада се не зна. На 'фајналфору' се игра само једна утакмица, тако да су шансе веће", рекао је он.

Партизан је петоструки узастопни шампион Јадранске лиге, а неизоставан део тих успеха био је капитен Петар Божић, који је казао да се ништа неће променити у приступу играча због тога што на турниру нису фаворити.

"Све мисли су нам усмерене на полуфинале и дуел са Цедевитом. Када играш против фаворита на папиру, мотив и приступ не треба да се мењају, већ треба да буду исти као у свакој утакмици", рекао је Божић.

Најстарији играч Партизана Душан Кецман донео је тиму пре две године титулу невероватном тројком са пола терена 0,6 секунди пре краја, а исте године је у Тел Авиву Макабију у четвртфиналу Евролиге дао 29 поена и повео преокрет.

Новинаре је занимало што сада могу да очекују од њега.

"Не очекујем ништа од себе лично. Очекујем да будемо колектив и да дишемо као један. Тако смо и правили сва та изненађења. Стварно није битно који играч ће бити инспирисан неке вечери", рекао је Кецман.

"Што се тиче фаворита, сви нам кажу да је ово већ успех и да ће бити поносни на нас шта год да урадимо, али знамо да се сви потајно надају финалу и прстену. Ми морамо да размишљамо рационално: прво о полуфиналу и борби за финале", рекао је Кецман.

Партизан има проблема са повредама Милана Мачвана и Дависа Бертранса, за које се још не зна да ли ће и како моћи да играју.

"Мачван је био на додатним прегледима и сигурно неће моћи да тренира два-три дана, а гледаћемо да га оспособимо за суботу. Бертранс ће имати нове прегледе и вечерас или сутра ћемо знати више, али та повреда није банална као што сам мислио", рекао је Јовановић.

Партизан у четвртак поподне путује у Тел Авив редовном линијом, а у петак ће тренирати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару