Читај ми!

Спарси и Филаделфија неприкосновени

Убедљивом победом против Портланда са 124:89 Сан Антонио спарс освојио је јутрос титулу првака Западне конференције Америчке професионалне кошаркашке лиге. И Филаделфија другу годину заредом у плеј-офу.

Два кола пре завршетка лигашког дела шампионата Тексашани су тако, скором од 48 победа и 16 пораза, обезбедили други пут узастопно прву стартну позицију у плеј-офу.

 

До победе која им је у плеј-офу омогућила привилегију да сваку евентуалну "мајсторицу" играју пред својим навијачима, Сан Антонио су предводили Тим Данкан, Тони Паркер и Дени Грин.

Гарнет је за 26 минута убацио 18 кошева, при чему је осам пута био највиши у скоку.

Учинак француског репрезентативца Паркера износио је 13 поена, седам скокова и шест асистенција, док је Грин постигао 18 кошева за само 14 минута, уз стопостотан проценат шута: четири од четири, за три поена, и два од два за два поена.

Поред Сан Антонија, учешће у плеј-офу из Западне конференције обезбедили су још Оклахома, Мемфис, Далас, Денвер, Лејкерси и Клиперси, док ће о осмом путнику у доигравање за титулу одлучити међусобни дуел Јуте и Феникса који се састају у ноћи између уторка и среде.

Учесници плеј-офа на Истоку су Чикаго, Мајами, Индијана, Атланта, Орландо, Бостон, Њујорк и Филаделфија.

Кошаркаши Филаделфије победили су Њу Џерзи са 105:87 и тако осигурали место у плеј-офу америчке НБА лиге.

Најзаслужнији за победу био је Тадеус Јанг, који је свих својих 15 поена постигао у другом полувремену и тако Филаделфији другу годину заредом обезбедио учешће у наставку такмичења.

Запажене улоге имали су Џу Холидеј и Елтон Бренд са по 15 поена и Андре Игодала са 14 поена и девет асистенција. У тиму Њу Џерзија најефикаснији био је Маршон Брукс са 18 поена.

Резултати јутрошњих утакмица:

Индијана–Детроит 103:97

Вашингтон–Шарлот 101:73

Њу Џерзи–Филаделфија 87:105

Мемфис–Кливленд 109:101

Милвоки–Торонто 92:86 и

Сан Антонио–Портланд 124:89

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару