Читај ми!

Изненађења Атланте и Вашингтона

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге одиграно је 11 утакмица . Атланта је као гост савладала Торонто са 109:87, уз три поена и једну асистенцију Владимира Радмановића који је на терену провео само седам минута а највеће изненађење пружили су кошаркаши Вашингтона, који су победили Чикаго.

Најбољи тим Западне конференције Оклахома такође је доживео пораз. Лос Анђелес Клиперси били су бољи и победили са 92:77, а прво место на табели Запада преузео је Сан Антонио тријумфом над Голден Стејтом 120:99.

 

До изненађујуће победе на гостовању Вашингтон је стигао захваљујући Кевину Серафану који је предводио свој тим са 21 поеном и 13 скокова.

Џон Вол додао је 16 поена а резервиста Морис Еванс 14 за 15. победу тима из главног града САД. Бивши кошаркаш Партизана Јан Весели убацио је шест поена и забележио четири скока у тријумфу своје екипе.

 

Код Чикага Ричард Хамилтон је постигао 22 коша, Си Џеј Вотсон 17 а Карлос Бузер 16. Луол Денг није играо због лакше повреде а у тиму није било ни најбољег кошаркаша Булса Дерека Роуза.

Мајами је предвођен одличним Леброном Џејмсом у финишу меча надиграо Њу Џерси на гостовању. Џејмс је убацио 37 кошева од чега 17 у финишу меча, а уз то је додао и седам асистенција и шест скокова.

 

Крис Бош је доминирао под обручем за тим са Флориде и освојио чак 15 лопти, уз 22 поена.

Код домаћих Крис Хемфрис је убацио 29 кошева, Маршон Брукс 24, али то није било довољно да Нетси избегну 40. пораз у сезони.

Лос Анђелес Клиперси су на свом терену били бољи од Оклахоме захваљујући доброј игри неколико кошаркаша. Више од десет поена убацила су петорица играча Клиперса, а најбољи је био резервиста Ник Јанг са 19, док је Блејк Грифин дао 17 уз 11 скокова.  Ренди Фој је убацио 13, Крис Пол 12 а Морис Вилијамс 11 кошева.

 

Код Оклахоме по обичају је био најбољи Кевин Дурант са 24 поена, шпански центар Серж Ибака убацио је 12 колико је дао и Џејмс Харден.

Оклахома је после пораза пала на другу позицију иза Сан Антонија, док су Клиперси после четири везана тријумфа на четвртом месту у Западној конференцији, одмах иза градских ривала Лејкерса.

У неизвесној борби за места која воде у плеј-оф, шампиони Далас Маверикси поражени су од Јуте са 121:123 и сада су седми са скором од 32 победе и 28 пораза. Јута је на десетом месту са 32 тријумфа и 30 победа.

 

Сан Антонио Спарси су преузели водеће место од Оклахоме победом у Оукланду над домаћим Голден Стејт Вориорсима од 120:99 и сада имају 43 победе уз 16 пораза.

У осталим мечевима Денвер је, такође, у борби за места у доигравању Западне конференције, победио Хјустон са 105:102. Индијана је била боља од Минасоте са 111:88, а Орландо је савладао Филаделфију са 113:100.

 

У још једном дуелу Запада, Феникс је победом над Портландом од 125:107 остао у трци за плеј-оф и сада је на осмој позицији, док је Портланд десети.

У дуелу две најслабије екипе из Источне и Западне конференције Њу Орлеанс Хорнетси су на свом терену надиграли Шарлот Бобкетсе са 75:67.

 

Резултати:

Шарлот - Њу Орлеанс 67:75

Орландо - Филаделфија 113:100

Индијана - Минесота 111:88

Торонто - Атланта 87:109

Њу Џерси - Мајами 98:101

Чикаго - Вашингтон 84:87

Хјустон - Денвер 102:105

Јута - Далас 123:121 (продужетак)

Финикс - Портланд 125:107

Голден Стејт - Сан Антонио 99:120 и

Л.А. Клиперс - Оклахома 92:77

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару