Оклахома господар Запада

Вашингтон и Минесота поново поражени, Весели и Пековић остварили дабл-дабл. Сан Антонио и Оклахома воде "мртву трку" за Западу. Бостон победио, Саша Павловић за 12 минута без поена. Клиперси победом над Голден Стејтом остали у трци за треће место у конференцији.

Кошаркаши Минесоте одавно су заборавили шта значи победа. Тимбервулфси се налазе у очајној форми, и од екипе која је јурила плеј-оф сада је пада дубоко у доњи део табеле. Нови пораз Минесота је доживела против лидера Запада, Оклахома Тандерса, који су тријумфовали резултатом 115:110.

Маестралне партије забележили су Кевин Дурант који је постигао 43 поена и Ричард Вестбтук који је убацио 35 кошева.

Минесота је показала много бољу тимску игру, али ни тројица играча који су постигли више од 20 поена нису били довољни та тријумф. Бизли је постигао 26 кошева, Бареа два поена мање, док је Рендолф убацио 22 поена. Одличан је био и Никола Пековић који је имао дабл-дабл учинак постигавши 14 поена и ухвативши 13 лопти. У тиму није било најбољег играча Минесоте Кевина Лава.

Са очајним партијама наставили су и Вашингтон Визардси који су на свом паркету изгубили од Кливленда са 98:89.

Код Вашингтона најефикаснији су били Вол и Крофорд са 19, односно 18 поена, док је запажен био и Јан Весели који је постигао други дабл-дабл у каријери (по 11 скокова и асистенција).

Превагу у победи Кливленда донела је прва петорка где су сви имали двоцифрени број поена, а њима се придружио и резервиста Хадсон.

Сан Антонио и даље воде „мртву трку" са Оклахомом за челну позицију на Западу. Спарси су савладали Финикс Сансе резултатом 105:91 и тако дошли на две победе заостатка од лидера. Чини се ипак да ће „мамузе" остати на другој позицији и одатле почети борбу у доигравању.

У победи Сан Антонија истакао се Тим Данкан са 19 поена 11 скокова, док су Леонард и Паркер убацили по 11 кошева.

Код Финикс Санса очајну партију пружила је прва петорка која је укупно постигла 20 поена, док је права помоћ дошла са клупе. Најефикаснији је био Телфејр са 21 поеном док је Рид убацио 13 поена.

Резултати мечева НБА лиге:

ЛА Клиперс - Голден Стејт 112:104
Вашингтон - Кливленд 89:98
Њу Џерси - Бостон 82:94
Минесота - Оклахома 110:115
Мемфис - Јута 103:98
Милвоки - Индијана 99:105
Сан Антонио - Финикс 105:91

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару