Лос Анђелес доминира

Лејкерси и без Брајанта добили дерби Запада против Сан Антонија. Бајнам забележио 30 скокова. Клиперси изненадили Оклахому у гостима и задржали четврту позицију на Западу. Минесота наставила губитнички низ поразом од Денвера. Никола Пековић поново солидан.

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса победили су у гостима Оклахому са 100:98 и тако задржали позицију на табели која ће им у плеј-офу донети предност домаћег терена.

Најефикаснији у победничком тиму био је Крис Пол са 31 поеном, међу којима је и победнички погодак, 8,8 секунди пре краја. Блејк Грифин је забележио прву професионалну победу у свом родном граду, после три пораза. Он је меч завршио са 16 поена, 12 скокова и седам асистенција.

Клиперсима је победа требала да би се задржали на четвртом месту и тако имали предност домаћег терена у првом кругу плеј-офа.

Петопласирани Мемфис има "пола" утакмице мање, а задржао је своје место пошто је победио Феникс са 104:93.

Денвер је код куће победио Минесоту са 113:107, али после много мука, пошто је прокоцкао 24 поена предности, а ривал је највећи део утакмице играо без свог најбољег играча, који се повредио.

Денвер је до тријумфа предводио Тај Лосон са 24 поена, од чега су четири постигнута у последњих 17 секунди са линије пенала. Нагетси су тако задржали осмо место на табели и предност над ривалима.

Минесота је играла без Кевина Лава, који је у првој четвртини доживео благи потрес пошто га је случајно лактом ударио Џавал Мекги, тако да је звезда Тимбервулфса морала да изађе.

Најефикаснији у Минесоти били су Ентони Рендолф са 28 и Дерик Вилијамс са 27 поена. Црногорски центар Никола Пековић играо је 19 минута и за то време постигао је 12 поена.

У класичном дербију Запада, Лос Анђелес Лејкерси победили су Сан Антонио са 98:84, иако су играли без повређеног Кобија Брајанта. Тим из Калифорније до победе је предводио Ендру Бајнам, који је имао 30 скокова, што му је рекорд каријере.

То је и први пут у више од две године да неко у НБА има више од 30 скокова, још од 2010, када је Кевин Лав из Минесоте ухватио лопту 31 пут у мечу против Њујорка. Њих двојица су једини у последњих 12 година којима је то пошло за руком.

"Сјајно је имати 30 скокова, али ме шут није служио и мало сам изнервиран због тога. Што се мене тиче, памтићу лош шут", рекао је после меча Бајнам, који је из игре погодио седам пута из 20 покушаја.

Најефикаснији у Лејкерсима био је Мета Ворлд Пис са 26 поена, док је Пау Гасол допринео са 21 поеном и 11 скокова.

У тим Сан Антонија вратила се "велика тројка", Тим Данкан, Тони Паркер и Емануел Ђинобили, која је пропустила пораз од Јуте у понедељак. Нико од њих није помогао превише тиму, а најефикаснији код Спурса био је Дени Грин са 22 поена.

Јута је код куће победила Хјустон са 103:91. Џез је сада на 10. месту Запада, али има само победу и по мање од Денвера, који је на осмом месту, последњем које води у доигравање.

Јута је славила иако је имала чак петорицу повређених играча. Зато је одговорност преузела Јутина звезда у настајању, 21-годишњи Гордон Хејворд, који је постигао 29 поена.

Резултати утакмица:

Кливленд - Индијана 98:104

Торонто - Филаделфија 75:93

Бостон - Атланта 88:86 (продужетак)

Њу Орлеанс - Сакраменто 105:96

Хјустон - Јута 91:103

Милвоки - Њујорк 107:111

Оклахома - ЛА Клиперс 98:100

Мемфис - Феникс 104:93

Сан Антонио - ЛА Лејкерс 84:98

Денвер - Минесота 113:107

Портланд - Голден Стејт 118:110

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару