Безнадежна Минесота

Минесота је доживела и шести узастопни пораз и највероватније испала из трке за плеј-оф. Миличић и даљ на клупи, Пековић солидан. Лејкерси први пут победили без Кобија. Јута прекинула победнички низ Сан Антонија. Јан Весели уписао први дабл-дабл.

Кошаркаши Јуте победили су на свом терену Сан Антонио са 91:84, чиме су прекинули ривалову серију од 11 узастопних победа и задржали шансе да се пласирају у плеј-оф.

У тиму Сан Антонија зато синоћ није било Тима Данкана, Тонија Паркера и Емануела Ђинобилија.

Јута је то искористила и реванширала се Сан Антонију за пораз од претходне вечери. Најефикаснији у победничком тиму био је Девин Херис, који је постигао 25 поена, од чега 11 узастопних у последњој четвртини. Гери Нил постигао је 14, а Дежуан Блер 13 поена за Сан Антонио.

Феникс је у гостима победио Минесоту са 114:90 и тако јој нанео шести узастопни пораз. Санси су сада дошли на победу мање од осмог места на табели, последњег које води у плеј-оф. Екипу је до тријумфа предводио новајлија Маркиф Морис са 21 поеном.

Феникс је све време водио, а Минесота није успевала да пронађе ритам, највише зато што је најбољи играч тима Кевин Лав деловао одсутно.

Овај крилни центар имао је добар статистички учинак са 25 поена и 13 скокова, али није могао да утиче на кретање резултата.

У тиму није било српског интернационалца Дарка Миличића, а као разлог је наведено истегнуће десне тетиве. Никола Пековић вратио се у стартну поставу и завршио меч са 11 поена и два скока.

 

Лос Анђелес лејкерси су у гостима победили Њу Орлеанс са 93:91 и прекинули мини-серију од два узастопна пораза, али и забележили тријумф без Кобија Брајанта, који је повредио цеваницу. Најефикаснији у тиму био је Пау Гасол са 25 поена и девет скокова.

Крило Мемфиса Руди Геј рекао је раније да је ово "недеља за освете", пошто екипа игра против четири тима која није успела да победи ове сезоне. Први задатак је успешно завршен, пошто су Гризлији са 94:85 победили ЛА клиперсе, са којима ће се можда састати у првом колу плеј-офа.

У тиму Мемфиса шесторица играча постигла су двоцифрен број поена, а предводио их је Марк Гасол са 18 поена, уз осам скокова. Клиперсе је предводио Крис Пол са 21 поеном, а помогао му је Блејк Грифин са 19.

До 13. победе у сезони дошли су и Вашингтон визардси који су савладали Шарлот бобкетсе. У Визардсима запажен био Јан Весели, који је постигао први дабл-дабл у каријери. Чешки кошаркаш постигао 11 поена и ухватио исто толико лопти.

Резултати утакмица:

Шарлот - Вашингтон 86:113

Орландо - Детроит 119:89

Индијана - Торонто 103:98

Милвоки - Оклахома 89:109

Мемфис - ЛА клиперс 94:85

Њу Орлеанс - ЛА лејкерс 91:93

Минесота - Феникс 90:114

Денвер - Голденс стејт 123:84

Јута - Сан Антонио 91:84

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару