Одом напустио Далас

Некада "најбољи шести играч" NBA лиге, а сада само момак једне од сестара Кардашијан Ламар Одом, отишао је из екипе Даласа. "Меверикси и ја смо се договорили да је у најбољем интересу за обе стране да се растанемо. Жао ми је што није функционисало боље за све", истакао је Одом на опроштају.

Епизода Ламара Одома у највећој америчкој савезној држави окончана је пре рока, пошто је 32-годишњи кошаркаш напустио Мавериксе, иако се још није стигло ни до плеј-офа.

Од доласка у редове актуелног NBA шампиона Одом је имао много проблема са адаптирањем на нову средину, а самим тим и његова игра је знатно трпела. У једном тренутку, некада најбољи "шести играч" лиге, пребачен је у развојну NBA лигу.

Ипак, вратио се у први тим, чак је мало и поправио статистику, али то очигледно није било довољно њему нити његовим послодавцима. Одом је ове сезоне просечно бележио 6.6 поена, уз 4.2 скока, што је дупло слабије од просека његове каријере.

"Меверикси и ја смо се договорили да је у најбољем интересу за обе стране да се растанемо. Жао ми је што није функционисало боље за све", рекао је Одом на опроштају.

Екипа која је власништво контроверзног Марка Кјубана неће једноставно отпустити Одома, већ ће га ставити на листу неактивних играча, како би били у могућности да га трејдују по окончању сезоне.

Тим чији Одом буде члан до 29. јуна, мораће тог дана да га откупи за 2.4 милиона долара, или ће бити одговоран за његову плату у сезони 2012-2013, која ће износити 8.2 милиона долара.

Одом је изјавио још и да "жели да одмори главу и да се спреми за наредну сезону".

Далас је тренутно седми тим Запада, са скромним скором од 31:26. Мевси, рецимо, имају само две победе више од екипа Феникса и Јуте које се налазе на местима које не воде у плеј-оф.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару