Читај ми!

Изабери прави пут

За Омара Томаса највећи успех је што је у 30. години и даље жив. Одрастао у је северној Филаделфији, познатој по криминалу, убиствима и диловању дроге. Тренер средњошколског клуба склонио га је са улице. Овде му је све супер, сада зна да Срби нису "лоши момци". Допада му се ривалитет Звезде и Партизана.

Кошаркаш Црвене звезде Омар Томас рекао је данас да за један од својих највећих успеха сматра што је, као неко ко је одрастао у северној Филаделфији, познатој по криминалу - у 30. години и даље жив.

"Имао сам прилику да као дете присуствујем сценама убиства и диловању дроге. Са девет година остао сам без браће и оца који су осуђени на доживотне казне затвора и морао сам да одрастам без узора", рекао је Томас, који се у оквиру акције "Изабери прави пут" дружио са штићеницима завода за васпитање деце и омладине у Београду.

Томас је том приликом поделио своју животну причу и дао савете деци како да се клоне лоших ситуација.

"Излазио сам са друштвом, пушио траву и радио неке ствари које нисам смео. Када сам ухапшен и послат на одслужење једногодишње казне у Тексас схватио сам да нисам на добром путу. Вратио сам се кући, почео да тренирам у кошарку, али, упркос понудама са Универзитета остао сам и зарађивао новац препродајом дроге како бих помогао мајци".

Пресудан утицај на његов животни пут, како је навео, имао је тренер средњошколског клуба, који га је уверио да је пред њим успешна кошаркашка каријера.

"Ако одаберете овај први начин живота завршићете у затвору или испод земље. Неће сви успети у спорту, каријера не траје вечно и зато је битно да млади имају образовање, јер се на тај начин отварају многе прилике. Напоран рад се увек исплати, не можете да варате на тренинзима, а после да играте добро на утакмицама. Тако је и у животу, битно је да издржите притисак, јер често ћете се сусретати са искушењима", рекао је Томас, који за своје највеће успехе истиче то што је завршио факултет и постао отац двоје деце. Он је додао да ужива у Србији и да му је веома драго што људи нису онакви каквим их представљају у америчким филмовима.

"Овде је све супер, допада ми се овај европски начин живота, људи су срдачни, сви говоре енглески.... Гледао сам неке филмове у којима су Срби "лоши момци", али ја сада знам да није тако", рекао је Томас. Према његовим речима веома му се допада ривалитет између Звезде и Партизана.

"Поштујем Партизан, али никад не бих играо за њих. Желим да са Звездом освојим титулу у Суперлиги Србије и наравно да победим црно-беле. Никада ми се у каријери није десило да три пута узастопно изгубим од истог ривала", поручио је Томас.

Штићеници дома одиграли су после тога кошаркашку утакмицу, у којој је Томас био судија, а ново дружење заказано је за петак од 18. часова када ће деца бити гости на мечу између Црвене звезде и Хемофарма, на старту Супер лиге Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару