Грци нису запретили Америма, за четвртфинале против Чеха

Кошаркаши САД савладали су Грчку са 69:53 у мечу Групе К Светског првенства. У другом колу Америка игра против Бразила, а Грци против Чеха.

Грци нису успели да парирају Американцима. После неизвесног почетка, дуго су одолевали. Потом је стао шут, противник је казнио празан ход и стигао до предности коју није испустио до краја сусрета. Следи расплет у овој групи.

Грци ће јурити разлику против Чеха, док ће Бразил тражити изненађење против САД.

Грци су кренули силовито, Американци су одговорили на исти начин. Док су Грци имали снаге и док их је служио шут резултат је био у егалу. Мало расположених играча у Грчком саставу резултирало је све већом предношћу противника.

Покушали су Грци да умире темпо, али из позиционог напада тешко су долазили до коша противника, тако да су сви покушаји Грка били осујећени.

Занимљив је резултат, Грци су успели у намери да се одигра меч на мали број поена, али ипак нису успели да направе изненађење.

Најефикаснији код Американаца био је Вокер са 15 поена, а двоцифрен је био још Мичел са 10. Код Грка Атетокумпо ј епостигао 15, а Слукас 13.

Ток утакмице:

16.12 – Крај меча, САД - Грчка 69:53. 

15.46 – Грци јуре предност ривала, али осим Адетокумба, немају расположеног играча. Тројком Дерика Вајта, Американци одлазе на 50:35.

15.32 – Настављен је меч.

15.17Крај првог полувремена. САД - Грчка 38:25. Грци су покушали да умртве игру, али лоша реализација у нападу донела је двоцифрену предност Американаца на крају друге чевртине.

15.12 – Американци први пут имају двоцифрену предност 36:25.

15.07 – После дужег времена Грци тројком Слукаса прекидају серију противника - 29:23. 

15.02 – Американци настављају серију и повећавају предност - 29:20. 

14.58 – Наставља се велика борба на терену, Американци серијом од 5:0 долазе до предности. Тренер Грка тајм-аутом прекида серију противника - 25:20. 

14.53 – Тројком Слукаса Грци успевају да поравнају резултат - 20:20.

14.50 – Крај прве четвртине, САД – Грчка 19:17. Грцима нису прошле комбинације у пар напада и Американци долазе до предности од плус шест поена - 19:13. Потом Грци успевају да одбране у два наврата, а своје акције заврше поенима и смање заостатак.

14.41 – Велика борба за сваку лопту, Грци успевају да парирају противнику. Након седам минута игре Американци воде са 13:12. 

14.34 – Жесток старт обе екипе после нешто више од два минута игре резултат је нерешен 7:7. 

14.31 – Почео је меч између САД и Грчке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару