Друга рунда - победи или пакуј кофере

Време је за другу фазу Светског првенства у Кини. Четири нове групе, 16 екипа у борби за четвртфинале.

У четвртину финала ће се пласирати првопласирана и другопласирана екипа из сваке групе.

У групи И се налазе Аргентина, Пољска, Венецуела и Русија.

Аргентинци и Пољаци имају по три победе у првој фази такмичења, због чега имају по шест бодова.  Русија и Венецуела имају по један пораз, па имају по пет.

У групи Ј, свакако најзначајнијој публици у Србији, налазе се "орлови", Шпанија, Италија и Порторико.

Србија и Шпанија имају по шест бодова, Италија и Порторико по пет.

Србија је одрадила одличан посао у првој фази такмичења, али је потребна максимална концентрација и посвећеност и у наредне две утакмице са Порториком и Шпанијом, како би "орлови" што више упростили даљи ток такмичења и дошли до борбе за медаљу. 

Групе И и Ј се укрштају у наредној фази, што значи да би Србија, уколико се домогне једног од прва два места у групи, за наредног противника имала највероватније Аргентину или Русију, а можда чак Пољску, или у случају великог изненађења, Венецуелу.

У групи К налазе се репрезентација САД, Бразил, Грчка и Чешка, док групу Л чине Француска, Аустралија, Литванија и Доминикана.

Сигурно је, дакле, да ће такмичење у овој фази завршити две врло јаке екипе - у групи К ће кофере спаковати (ако претпоставимо да ће Чешка врло тешко до четврфинала) Бразил или Грчка, или (мало вероватно) екипа САД.

Грчка ће поред својих мечева, морати да прати и резултате Бразила. Јужноамеричка екипа као првопласирана из групе носи бод више, па уколико Бразил савлада Чешку, Грчка ће морати да тријумфује и против Чеха, али и против Америке.  

У групи Л, једној од најјачих, за два места се боре три изузетна тима - Француска, Аустралија и Литванија, док је велики аутсајдер Доминикана.

Највише бодова пренели су Французи и Аустралијанци, па ће бити у предности у односу на друге две селекције, али ради се о групи где свако свакога може да порази.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару