Америка "преживела" Турке након продужетка

Репрезентација САД савладала је селекцију Турске након велике борбе и продужетка са 93:92 у другом мечу Групе Е. Турци су у два наврата пропустили шансу да нанесу први пораз Америци још од 2006. године.

Публика у Шангају присустволала је најзанимљивијем мечу у досадашњем току Светског првенства. Селекција Tурске умало је остварила историјски успех у мечу са Америком. 

Репрезентација САД стављена је на велике муке против увек неугодне и упорне Турске, која је у два наврата била надомак победе, али нису успели да погоде слободна бацања и упишу победу.

Тим Грега Поповича боље се снашао у завршници, пошто је са линије за слободна бацања изборио продужетак, а потом на исти начин и победио.

Турци су имали вођство од два поена и били надомак победе у регуларном делу, али је Осман направио фаул у последњој секунди при шуту Тејтума за три поена. Млади кошаркаш Бостона погодио је два од три слободна бацања и изборио продужетак.   

Огромна борба уследила је у додатних пет минута, али је исход био готово идентичан као и у регуларном делу. Турци су водили са два поена предности у последњим моментима, успели да украду лопту, изборе неспортску грешку, али и да промаше чак четири слободна бацања.

На другој страни Америка је успела да истрчи контру и избори два слободна бацања, а оба је прецизно извео Мидлтон.

Управо је Мидлтон био најефикаснији у редовима победничког тима са 15 поена, а помоћ је имао у Волкеру који је додао 14.

У редовима Турске истакли су се Илијасова са 23, Махматоглу са 18 и Осман са 15 поена.

Меч је обележила и повреда Џејсона Тејтума, који је био изнет са паркета дворане у Шангају. 

САД је уписала и другу победу, пошто су у првом мечу били бољи од Чешке, док је Турска након победе над Јапаном уписала први пораз. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару