Десетковани Американци тројкама срушили Шпанију

Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава одиграла је прву пријатељску утакмицу пред Светско првенство у Кини и савладала изузетно јаку селекцију Шпаније. Отказима десетковани Американци победили су "црвену фурију" у Анахајму, резултатом 90:81.

Екипа Грега Поповича је тако на старту показала да ће свакако бити први фаворит на Мундобаскету, али је чињеница да ће са њима моћи да се игра.

Шпанци су се добро држали, упркос томе што су прву четвртину изгубили 31:20, али су с времена на време притискали домаћина и добро му парирали.

Ипак, актуелни светски и олимпијски шампион је одлично шутирао за три поена – домаћи играчи погодили су 11 од 19 шутева и тако сачували предност. Укупно је САД имао шут из игре 54,8 одсто.

Попович је пре дуела добио информацију да Пи-Џеј Такер одустаје од такмичења због дисторзије зглоба, па је на паркет послао укупно 13 играча. Четворица су имала двоцифрен учинак - Донован Мичел је био најефикаснији са 13 поена, један мање постигао је Крис Мидлтон, док су по 11 додали Кемба Вокер и Џејсон Тејтум.

Џејлен Браун је додао девет, Брук Лопез и Мајлс Тарнер по осам, Кајл Кузма седам, Дерик Вајт четири, Џо Херис три, Даерон Фокс и Харисон Барнс су додали по два, док се Мејсон Пламли није уписао у стрелце. Маркус Смарт није играо због повреде.

С друге стране, свих 14 Шпанаца је добило минутажу и најбоље су је искористили Марк Гасол и Рики Рубио. Центар је постигао 19 поена, три више од плејмејкера. Још је једино Серхио Љуљ имао двоцифрени учинак, дао је 11 поена.

Американци онда одлазе у Аустралију (19-24. августа), где ће у Мелбурну одиграти две припремне утакмице против домаће селекције.

Последњу фазу припрема спровешће у Сиднеју, од 25. до 28. августа, где ће 26. играти припремни меч против Канаде, након чега следи одлазак на турнир.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а браниоци титуле ће играти у групи Е са Турском, Чешком и Јапаном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару